Now Reading:
Što se to događa s cijenom najma stanova u Zagrebu?
Full Article 3 minutes read

Što se to događa s cijenom najma stanova u Zagrebu?

stan

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb i u listopadu ostao najtraženiji grad za najam stanova, a osim domaćih posjetitelja, interes su pokazali i oni iz inozemstva. Drastičan pad turističkog prometa na globalnoj razini utjecao je i na pad potražnje za zagrebačkim stanovima za dnevni najam koji su se najviše iznajmljivali u užem i širem središtu grada, pa je dio takvih stanova prebačen u dugoročni najam.

Tijekom listopada prošle godine na oglasniku za nekretnine Crozilla.com broj oglasa za najam stanova u Zagrebu s površinom do 100 kvadrata bio je čak preko 40 posto manji nego u istom mjesecu ove godine.

Porast ponude stanova za dugoročni najam odrazio se i na njihove cijene. U usporedbi s prošlom godinom, prosječne tražene najamnine zagrebačkih stanova oglašavanih na Crozilla.com niže su za oko 4 posto, a pritom je najveća promjena zabilježena na onima manjih površina kakvi su i inače najpodložniji promjenama.

Ovisno o lokaciji, stanju i starosti nekretnine, površini, uređenosti i drugim faktorima, cijene zagrebačkih stanova za najam kreću se u širokom raspnu, a najamnine onih s površinom između 20 i 100 kvadrata na oglasniku Crozilla.com u listopadu su se kretale od oko 280 eura na više, dok su njihove gornje granice dosezale iznose od oko 2000 eura.

Prosječne tražene cijene najma kreću se od oko 470 eura koliko se u listopadu tražilo za najam stanova površine između 20 i 40 kvadrata, dok su oni površine od 80 do 100 kvadratnih metara na Crozilla.com oglašavani po prosječnoj cijeni od 990 eura.

Tamara Filić kaže kako oglašena cijena nije uvijek krajnje postignuta cijena najma stanova, a razlika najčešće iznosi 10 posto za stanove manje kvadrature, a za stanove veće kvadrature i do 15 posto.

www.sjever.hr/Crozilla.com 26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.