Now Reading:
Državni prvaci bezuspješno traže odgodu natjecanja: HSTS se oglušuje na molbe STK Starr
Full Article 2 minutes read

Državni prvaci bezuspješno traže odgodu natjecanja: HSTS se oglušuje na molbe STK Starr

STK STARR je prošlog vikenda u dvorani STK Varaždin (jer je varaždinska Arena zatvorena) odigrao utakmice redovitih kola Hrvatske HEP Superlige protiv STK Cibalija iz Vinkovaca i STK Vodovod iz Osijeka te obje ekipe pobijedio rezultatom 3:0.

Predsjednik i igrač ovoga višestrukog državnog prvaka u stolnom tenisu Ronald Redjep kaže kako su tražili prolongiranje utakmica na proljetni dio prvenstva kada se epidemiološka situacija donekle stabilizira kako bi zaštitili zdravlje domaćih i igrača iz gostujućih ekipa, međutim dobili su odbijenicu od HSTS-a uz prijetnju disciplinskih postupaka protiv STK Starr, zbog čega su ipak morali nastupiti.

-Kako je Covid 19 protokol manjkav i ne garantira sigurnost igrača, trenera, sudaca i službenog osoblja u dvorani jer nema obveznog testiranja PRC testom, to znači da asimptomatska zaražena osoba može nastupiti u utakmici (jedino se mjeri temperatura) – naglašava Redjep i dodaje kako već danima o tome upozoravaju i traže odgovor od strane HSTS-a, koji se od tog upita ograđuje nepotpisanim odgovorom iz stožera Civilne zaštite Varaždinske županije. Osim toga, u prilog traženju STK Starr ide i činjenica da je od petka 20. studenog na snazi i zabrana svih javnih okupljanja i događanja u zatvorenim prostorima.

Ako se u međuvremenu ništa ne promijeni, STK Starr će dolazeće subote morati na gostovanje i u Dubrovnik, a dan kasnije i u Split, što nikako ne bi bilo dobro radi očuvanja vlastitog zdravlja i zdravlja igrača i sportskih djelatnika na spomenutim gostovanjima, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i izvanredno stanje u Varaždinskoj županiji kao najgoroj regiji Europske Unije.

www.sjever.hr

26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.