ZA BUDUĆE SABORSKE ZASTUPNIKE Učenici, prijavite se na zanimljive edukativne radionice o Hrvatskom saboru!

Učenici, zanima vas politika, političke institucije i procesi donošenja odluka? Sve o tome možete saznati na edukativnim projektima Hrvatskog sabora.

Naime, Hrvatski sabor objavio je pozive za sudjelovanje učenika 8. razreda osnovnih škola te učenika srednjih škola u pet edukativnih projekata čije je održavanje planirano u prvoj polovini 2021. godine.

Učenici mogu sudjelovati na simuliranoj sjednici za učenike srednjih škola te online kvizu “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” za osnovne škole koji se održavaju već niz godina te u tri nova projekta – online kvizu za srednje škole, pisanju eseja, raspravljačkog teksta ili zastupničkog govora za 8. razrede osnovnih te isti zadatak za srednje škole.

Detaljne upute o sudjelovanju te edukativni sadržaji za pripremu sudjelovanja u natjecanjima objavljeni su na internetskim stranicama Hrvatskoga sabora, https://www.sabor.hr/hr/o-saboru/ustrojstvo-sabora/sluzba-za-gradane/edukativni-centar.

Prijave za sve projekte, osim za simuliranu sjednicu, primaju se od 11. siječnja do 22. veljače 2021. na adresu kviz.gradjani@sabor.hr, odnosno na esej.gradjani@sabor.hr.

Najuspješnijim sudionicima bit će dodijeljene nagrade i pohvalnice, a uručit će ih predsjednik Sabora Gordan Jandroković na prigodnoj svečanosti.

Više o natječaju pročitajte ovdje.

foto: sabor.hr

sjever.hr

24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.