Now Reading:
SPORT: Olimpovci na pobjedničkim postoljima
Full Article 4 minutes read

SPORT: Olimpovci na pobjedničkim postoljima

Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine Regije 4 održano je u Sisku, na 25 m bazenu, ŠRC Sisak, 21. i 22. studenog u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i klubova Regije 4. Barok iz Varaždina, ČPK i Međimurje iz Čakovca, Osijek Žito, Orion i VPK iz Vinkovaca, Olimp-Zabok, Sisak-Janaf, Virovitica i Vukovar.

Pod stručnim vodstvom trenera i sportskog direktora Ivice Androića iz trening baze Termi Tuhelj u Sisak smo stigli s 13 natjecatelja, od toga 8 plivačica i 5 plivača. Olimpovci su nastupili na dvodnevnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine: mlađe juniore (15-16 g), mlađe juniorke (14-15 g), juniore (17-18 g), juniorke (16-17g) i starije plivačice i plivače u seniorskoj konkurenciji.

Kategorije su bile otvorene pa su uspješniji mlađi natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Plivačice i plivači Olimpa ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama zauzeli 67 postolja ( 48 pojedinačnih i 19 štafetnih ) 30 prvih, 24 drugih i 13 trećih mjesta, što je u ukupnom zbiru 124 medalje ( 42 zlatne, 34 srebrne i 30 brončanih). Jana na 200 slobodno expressnim kraulom do novog kadetskog rekorda Hrvatske.

Jana Pavalić je i ovaj put bila naša ”prva violina”, naša plivačica s najviše pojedinačno osvojenih postolja i prvih mjesta. Plijenila je lakoćom plivanja i blistala na utrkama, a posebno ćemo zapamtiti jednu. Jana je postala nova kadetska rekorderka Hrvatske u disciplini – 200m slobodno ( 2:04,08 ). Napomenimo, u općim plivačkim okvirima ovaj rezultat vrijedi preko 700 HPS FINA bodova. Osvojila je 21 medalju, 17 pojedinačno i 4 medalje u štafetnim utrkama ( 12 zlatnih + 7 srebrnih + 2 brončane. Čestitamo!

Najljepše je saznanje to što je Olimpov ”orkestar” sve uvježbaniji i raspoloženiji kako se nižu natjecanja i bliži državno prvenstvo, usprkos tome što smo ovog vikenda bili zakinuti za nastupe naših nadarenih blizanaca, Hane i Vilija Sivec.  

Slijede Olimpovci koji su se penjali na pobjednička postolja:

Petar Pavalić21 medalja ( 11 zlatnih + srebrnih + brončanih / 12 pojedinačno + 9 štaf.)

Patrik Erceg, 24 medalje ( zlatnih + 11 srebrnih + brončanih / 12 pojedinačno + 12 štaf.)

Leon Novak, 15 medalja ( zlatnih + srebrnih + brončane / 3 pojedinačno + 12 štafetnih)

Lovro Gorupić, 12 medalja ( zlatnih + srebrnih + brončane u štafetnim utrk.)

Emma Horvat, 10 medalja ( zlatnih + 0 s + brončane / 3 pojedinačne + 7 štafetnih )

Vanja Bartol, 7 medalja ( zlatne + 0 s + brončane u štafetnim utrkama)

Gita Vlahek , 6 medalja ( zlatne + 0 s + brončane u štafetnim utrkama )

Hana Blažević, 3 medalje ( 0 z + 0 s + brončane u štafetnoj utrci )

Lana Halapir, 1 medalja ( 0 z + 0 s + brončana, pojedinačno)

Dominik Škalec , 3 medalje ( 0 z + 0 s + brončane u štafetnoj utrci )

Mihaela Kramarić , 1 medalja ( 0 z + 0 s + brončana u štafetnoj utrci )

Za Olimp-Zabok je na ovom natjecanju nastupila još i Lea Piljek. Plivačice i plivači Olimpa su nakon mitinga Mladosti 2020, opet plivali s pridržavanjem epidemioloških mjera, a ovaj put s odvojenim programom prema spolu. Odličnim plivanjem popravljali su svoja osobna vremena i isplivavali granična vremena za nastup na državnom prvenstvu za dobne skupine koje bi se trebalo održati u Rijeci od 18. do 20. prosinca 2020. godine. Čestitamo i želimo sportsku sreću!

www.sjever.hr / zabok.hr
24.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.