Now Reading:
Dani tehničke ispravnosti vozila
Full Article 2 minutes read

Dani tehničke ispravnosti vozila

Kao i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 23. do 28. studenoga provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Akcija se provodi u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK i Centar za vozila Hrvatska.

Ova, sad već tradicionalna, akcija prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Napominje se kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled odnosno od akcije su izuzeta vozila koja u razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji će sudjelovati u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

sjever.hr

22.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.