Now Reading:
POLICIJA OTKRILA Petreković je ubijen prije dvije godine u Varaždinu, a zakopan u Leštakovcu
Full Article 3 minutes read

POLICIJA OTKRILA Petreković je ubijen prije dvije godine u Varaždinu, a zakopan u Leštakovcu

U PU varaždinskoj danas je održana konferencija za novinare na kojoj su iznijete informacije o dvogodišnjem kriminalističkom istraživanju provedenom nakon dojave o nestanku Dejana Petrekovića.

Naime, policijski službenici PU varaždinske zaprimili su 13. srpnja 2018. godine dojavu o nestanku hrvatskog državljanina D.P ., nakon čega je krenula potraga za nestalim, a zbog sumnje da je muškarac žrtva kaznenog djela, započelo je i kriminalističko istraživanje.

-Nakon dvije godine predanog, marljivog, temeljitog i profesionalnog rada policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU varaždinske, mogu konstatirati da je završilo kriminalističko istraživanje nestanka hrvatskog državljanina čiji je nestanak prijavljen 2018. godine – rekao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, uz pohvalu svima koji su radili na razrješenju ovog slučaja.

Konkretnije informacije iznio je Ivica Kropek, v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije.
-Provođenjem cjelokupnog kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je poduzet veći broj policijskih izvida i dokaznih radnji, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva koje je počinjeno 10. srpnja 2018. godine na području grada Varaždina – rekao je Kropek da je utvrđeno da su počinitelji dogovorili susret s žrtvom te nakon toga i počinili ubojstvo.

Utvrđeno je da je Petreković ubijen vatrenim oružjem u jednom skladištu u Varaždinu.
-U narednom razdoblju tijelo žrtve je preseljeno s lokacije počinjenja kaznenog djela. Tijekom listopada 2020. godine, nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava, odnosno posebno izvješće protiv troje počinitelja kaznenog djela, a tijelo je pronađeno 13. studenoga – rekao je Kropek te dodao:
-Bitno je istaknuti da su kriminalističkim istraživanjem utvrđeni dovoljni elementi sumnje u motiv počinjenja kaznenog djela, kao i da je riječ o kaznenom djelu s elementima organiziranosti, u koje su uključeni strani državljani. Na razini policijske suradnje, ostvarena je vrlo dobra suradnja s više zemalja u regiji i u Europi, a veliki support cjelokupnom kriminalističkom istraživanju dalo je Županijsko državno odvjetništvo.

Tijelo ubijenog pronađeno je u Leštakovcu, istaknula je voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović. Dodala je da se kriminalistička istraživanja nastavljaju, ne mogavši odgovoriti na pitanje je li poznat motiv ubojstva, ali je otkrila da su i pokojnik i počinitelj bili u kaznenoj evidenciji te da postoje naznake da se radi o međusobnim obračunavanjima.

Na pitanje kako je policija došla do informacije da je tijelo zakopano u Leštakovcu, Karabegović je odgovorila:
-Služba kriminalističke policije je dvije godine i četiri mjeseca intenzivno radila na tom slučaju. Provjeravali smo svaku informaciju, a ova je došla temeljem dokaznih radnji, pretragom terena, očevidom. Dokazi su prikupljeni na više lokacija, a ne samo u Leštakovcu.

Kropek je rekao da se od stranih državljana koji su osumnjičenici, jedan nalazi u Hrvatskoj, dok je drugi nedostupan i za njim će se raspisati međunarodna tjeralica.
Je li prvi osumnjičenik u pritvoru u Varaždinu, nije želio komentirati.

foto: s.kalajdžija

ak/sjever.hr

19.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.