Now Reading:
Grad Varaždin osigurao prehranu u školi za 725 učenika
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždin osigurao prehranu u školi za 725 učenika

S ciljem osiguravanja školske prehrane za učenike osnovnih škola koji žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, Grad Varaždin je već četvrtu školsku godinu zaredom pripremio projektni prijedlog „ŠkolSka PrehranA za Sve“, prigodno nazvan „SPAS IV“.

Projekt je krajem listopada 2020. godine prijavljen na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2020.-2021.), sufinanciranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Posredničko tijelo koje obavlja delegirane funkcije u upravljanju Operativnim programom za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., izvijestilo je Grad Varaždin kako projektni prijedlog ispunjava sve uvjete za zaprimanje i registraciju te je nakon administrativne provjere i provjere prihvatljivosti partnerskih organizacija odabran za fazu procjene kvalitete.

Novim projektom Grada Varaždina „Školska prehrana za sve – SPAS IV“ u školskoj godini 2020.-2021. obuhvaćeno je 752 učenika iz sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule, a ukupna vrijednost projektnog prijedloga iznosi 879.301,13 kuna.

www.sjever.hr

18.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.