Now Reading:
LUDBREG Potočnik: „Svatko od nas ponaosob može dati najviše u borbi protiv širenja virusa”
Full Article 2 minutes read

LUDBREG Potočnik: „Svatko od nas ponaosob može dati najviše u borbi protiv širenja virusa”

Dječji vrtić Radost koji je zatvoren sukladno preporukama epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo svoja vrata ponovo otvara 19. studenog. Srednja škola Ludbreg od 12. do 20 studenog nastavu će provoditi na daljinu.

-Ispred Doma zdravlja u suradnji s Nacionalnim stožerom postavljen je šator za osobe koje čekaju na laboratorijske pretrage ili neku drugu vrstu zdravstvene skrbi kako bi barem donekle bili zaštićeni od vremenskih uvjeta. Testiranje na COVID-19 od prošlog tjedna obavlja se i u Ludbregu svakog radnog dana od 16 do 19 sati i to isključivo uz liječničku uputnicu. Osobe koje zbog posla putuju u inozemstvo, a obzirom da neke zemlje prilikom ulaska traže negativan test, testiranje za takve potrebe i dalje obavljaju u Varaždinu – podsjetila je Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega te dodala kako stanje u Varaždinskoj županiji nije najbolje.

–Mi smo dio te županije, trebali bismo biti svjesni da se uz susjednu Međimursku županiju nalazimo u kritičnom periodu, brojke su alarmantne. Dijelom je to vjerojatno jer smo tranzitno područje, mnogo ljudi vezano je uz inozemstvo, ali drugim dijelom brojni su slučajevi proizašli s velikih okupljanja, svadbi, privatnih druženja. Proslave za sada ostavimo za neko drugo, bolje vrijeme. Ono će doći i potrebno je samo malo strpljenja – rekla je Renata Potočnik te dodala kako ne smijemo zaboraviti da svatko od nas ponaosob može dati najviše u borbi protiv širenja virusa.

–Perimo i dezinficirajmo ruke, kod nošenja maske budimo pažljivi i prekrijmo njome usta i nos jer je u protivnom beskorisna. Maska ne smije biti tek znak poštivanja mjera, ona je stvarna zaštita i zato ju valja nositi pravilno. Vijesti koje dolaze svakodnevno iz varaždinske bolnice nisu lijepe, a samo mi sami možemo to zaustaviti. Svjedoci smo da se medicinsko osoblje u tom dijelu lavovski bori, ali ponestaje prostora i načina za zbrinjavanje tolikog broja pacijenata i zato ponavljam apel prema svima da se koliko god možemo izoliramo, da izbjegnemo veća okupljanja i proslave, za sve to bit će prilike, ali u ovom trenutku najvažnije je očuvati zdravlje – poručila je R. Potočnik.

www.sjever.hr

13.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.