Now Reading:
KLANJEC: Odobrene učeničke i studentske pomoći
Full Article 2 minutes read

KLANJEC: Odobrene učeničke i studentske pomoći

Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, 9 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 Kn mjesečno i to 7 prema socijalnom kriteriju i dvije na temelju dosadašnjeg uspjeha u školovanju te 4 studentske u iznosu od 550,00 kn (dvije pomoći temeljem socijalnog kriterija, a dvije vrlo uspješnim studentima).

Svih 13 zahtjeva koji su pristigli na raspisani natječaj je i odobreno te su prijavitelji ostvarili  pravo na financijsku pomoć koja će im biti isplaćena u mjesečnim obrocima i to na način da će tri primiti u 2020. godini, a preostalih sedam tijekom 2021. godine.

S obzirom na trenutno epidemiološku situaciju, na žalost, neće biti uobičajenog prijema gradonačelnika za učenike, studente i njihove roditelje te svečanog potpisivanja ugovora, već će im ugovori biti poslani poštom.

Gradonačelnik Zlatko Brlek zato ovim putem želi istaknuti kako se nada se da će ova financijska potpora biti  dobrodošla za roditelje, s obzirom da smo svjesni kako troškovi srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, nisu mali. Učenicima i studentima želi puno uspjeha u školovanju u ovim izazovnim vremenima te vjeruje kako će im oni svojom upornošću, strpljenjem i dobrom voljom znati odgovoriti na najbolji mogući način.

foto: arhiva

www.sjever.hr/klanjec.hr 12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.