Now Reading:
Predsjednik Reformista općinske organizacije Mače Stjepan Androić apelira na potrebu nastavka radova na dionici D 29
Full Article 3 minutes read

Predsjednik Reformista općinske organizacije Mače Stjepan Androić apelira na potrebu nastavka radova na dionici D 29

Predsjednik Općinske organizacije Reformista Mače, Stjepan Androić ističe kako je stanovništvo ovog područja izrazito nezadovoljno obustavom radova na rekonstrukciji državne ceste D 29.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:
Radovi obnove ceste D 29 prekinuti su u Maču, a preostala je planirana dionica Mače – Vukanci – Peršaves – Petrova Gora – Novi Golubovec. Riječ je o dionici koju koristi domaće stanovništvo, a glavna je poveznica između Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije te kroz koju prolazi veći broj teretnih vozila.
Zbog lošeg stanja opisane dionice ugroženi su vozači kao i domaće stanovništvo, naročito starija populacija i djeca budući da kolnik u lošem stanju i nema nogostupa. Do izražaja opisanog problema naročito se zapaža sada, kada se izvodi sanacija klizišta na županijskoj cesti Ž2128 „Vojnovec Loborski“ jer je samim time preusmjeren dio prometa na opisanu dionicu D 29 čime je domicilno stanovništvo još više ugroženo.

Reformisti Općinske organizacije Mače, na čelu s predsjednikom Stjepanom Androićem apeliraju na općinsku vlast Mače i Krapinsko-zagorske županije da se obrate nadležnom ministarstvu i pokušaju dogovoriti nastavak obnove sukladno izvedbenom planu, te potrebama građana.

www.sjever.hr

06.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.