Now Reading:
Međimurska županija prva u Hrvatskoj dobitnica prestižne titule Europske regije sporta
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija prva u Hrvatskoj dobitnica prestižne titule Europske regije sporta

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja je dobila prestižnu titulu Europske regije sporta.

– Ovo je veliki i važan trenutak za naše Međimurje jer kad imate jednu ponosnu europsku regiju koja je površine 730 kvadratnih kilometara i na tom prostoru djeluje više od 400 udruga i više od 15.000 registriranih sportaša, zadovoljstvo je što smo dobili priliku. Priliku za predstaviti našu županiju kao regiju koja živi sport, kao regiju koja vrednuje uspjehe svojih sportaša – rekao je na današnjoj konferenciji za medije župan Matija Posavec.

– Treba izraziti svu zahvalnost i poštovanje svim volonterima, sportašima i sportskim udrugama za sav rad, predanost i bez njih taj naslov ne bismo osvojili – dodao je župan te zahvalio i svima koji su sudjelovali u pripremi zahtjevne kandidature za Europsku regiju sporta 2022 godine.

Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije rekao je da je sport u županiji dobio veliko priznanje.

– Uspjeli smo ljudima u Europi prikazati i prezentirati da Međimurje živi sportski. Mi smo na to ponosni i trudimo se da i bude tako. Moramo spomenuti da to nije rad od jučer ni danas, to je rad svih sportaša i udruga već desetljećima, a mi znamo da imamo i stogodišnje udruge – rekao je Kljajić te dodao da se 1/3 Međimuraca bavi nekom vrstom sporta.

Od ideje do realizacije prošla je godina dana.

– Pokrenuli smo postupak zahvaljujući Županiji i županu koji je prepoznao tu ideju kao kvalitetnu – rekao je dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja.

m.furlan/sjever.hr 06.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.