Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Hoće li nas i posljednji dan vikenda razočarati? Evo što kažu prognostičari!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Hoće li nas i posljednji dan vikenda razočarati? Evo što kažu prognostičari!

Mnoge je dijelove Hrvatske jučer doista zahvatila najavljena promjena vremena koja je ponegdje bila i vrlo snažna. No neki su dobro prošli, uz malo kiše i ne tako nisku temperaturu kao što je ranije bilo najavljivano.

Subota baš i nije bila dan za boravak na otvorenom, ali nedjelja bi trebala biti ljepša, barem tako tvrde prognostičari. Evo što najavljuju iz DHMZ-a:

Hrvatska danas

Ujutro većinom oblačno s povremenom kišom, osobito na istoku i jugu gdje bi se mogla padati veći dio dana. Oborine će drugdje postupno prestajati već prijepodne uz djelomično razvedravanje sa zapada. Na jugu početkom dana može biti grmljavine. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Duž obale prolazno slaba i umjerena bura, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na moru od 12 do 15 °C. Najviša dnevna većinom između 16 i 20 °C.

Vrijeme narednih dana

Promjenjivo, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega.
Na kopnu vjetar slab i umjeren, početkom tjedna umjeren jugozapadni, izraženiji u višim prejdelima. Na Jadranu u ponedjeljak i veći dio utorka umjereno i jako jugo, potom prolazno bura pa sjeverozapadnjak.
Temperatura bez veće promjene, uglavnom malo toplije od uobičajenog za ovo doba godine.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će biti povoljnije u odnosu na prehodni dan. Uz sunčana razdoblja neki meteoropati mogu biti boljeg raspoloženja a tegobe od kojih su patili prethodnih dana bit će slabije izražene. Na južnom Jadranu će utjecaj vremena biti nepovoljan i moguće su još uvijek tegobe uzrokovane vremenom.

ak/sjever.hr/dhmz

25-10.2020.

Input your search keywords and press Enter.