Now Reading:
Hoće li pandemija staviti ključ u bravu poznate ludbreške tvrtke?
Full Article 2 minutes read

Hoće li pandemija staviti ključ u bravu poznate ludbreške tvrtke?

wdf

Pandemija je dovela WDF DOSTAVU VODE do predstečaja. Tvrtka iz Ludbrega dostavlja vodu u galonima, te kavu u kapsulama i za aparate za kavu. Čak 85 posto kupaca su uredi, a prodaja se, dramatično smanjila ‘uslijed prelaska velikog broja uredskog osoblja na rad od kuće’, piše u prijedlogu plana restrukturiranja – donosi Lider.hr.

Tvrtka ima obveze od 18,7 milijuna kuna. Vjerovnicima s neosiguranim tražbinama predlaže se da otpišu 50 posto od oko deset milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi im se isplatio, nakon 12-mjesečnog počeka, u naredne četiri godine. Najveća potraživanja ima vlasnik i direktor Franjo Gal (5,7 milijuna kuna, što je 54,61 posto potraživanja u kategoriji neosiguranih vjerovnika).

Osiguranim vjerovnicima, među kojima je najveći Studenac s 2,6 milijuna kuna, predlaže se otpis 30 posto i otplata za tri godine bez počeka. Agram banka bi svoj kredit od 4,4 milijuna kuna mogla naplatiti preko imovine ili nakon počeka od godine dana u narednih devet godina, ali uz kamatu od šest posto.

Inače, prema još uvijek službenim podacima na stranicama tvrtke ona ima 50 zaposlenika te 25 vozila kojima je dopremna voda za oko 10.000 korisnika širom Hrvatske.

www.sjever.hr/Lider.hr Foto Facebook 25.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.