Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Stiže promjena vremena – padat će kiša, ali i temperatura, a to je tek početak!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Stiže promjena vremena – padat će kiša, ali i temperatura, a to je tek početak!

Za vikend nas, najavljuju prognostičari, očekuje nova promjena vremena uz kišu i grmljavinu, ali i pad temperature. Neki prognostičari osim obilne kiše spominju i tuču, no mi ćemo se držati onoga što najavljuju iz DHMZ-a:

Hrvatska danas

U većini krajeva danas će biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro je u Posavini moguća kratkotrajna magla. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru će povremeno biti oblačnije uz vjerojatnost za malo kiše.
Poslijepodne se sa zapada očekuje porast naoblake, u noći i u središnjim područjima ponegdje uz mogućnost kiše.
Puhat će umjeren i ponegdje u višim kopnenim predjelima jak jugozapadnjak, a na Jadranu i jugo.
Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 12, lokalno moguće niža, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C.

Izgledi vremena

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i vjerojatnijom u subotu na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Ponegdje su mogući grmljavinski pljuskovi te lokalno obilna oborina, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega.
U nedjelju poslijepodne i osobito u ponedjeljak bit će duljih sunčanih razdoblja, a kiša će biti rjeđa pojava.
Slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo u nedjelju će okrenuti na sjeverac i buru, a podno Velebita ojačati. U ponedjeljak će ponovno zapuhati umjeren i jak jugozapadnjak i jugo.
Najviša dnevna temperatura bit će nekoliko stupnjeva niža od današnje i neće prelaziti 17 stupnjeva.

Prema svemu sudeći, još nas jača promjena vremena očekuje od utorka, kada bi najviša dnevna temperatura mogla pasti na svega 11 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro, imati primjerenu radnu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Prema kraju dana najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati umor i manje tegobe kao posljedicu razmjerno visokih dnevnih temperatura ali i približavanja frontalnog poremećaja sa zapada.

ak/sjever.hr/DHMZ

23.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.