Now Reading:
Zajednica tehničke kulture izradila školski semafor za potrebe ludbreških policajaca
Full Article 2 minutes read

Zajednica tehničke kulture izradila školski semafor za potrebe ludbreških policajaca

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Ludbreg, a na inicijativu Autokluba Ludbreg izrađen je školski semafor za potrebe Policijske postaje Ludbreg.

Semafor je namijenjen za preventivne aktivnosti u cestovnom prometu koje policijska postaja provodi u suradnji s Autoklubom Ludbreg. Ove su aktivnosti namijenjene prije svega djeci vrtićkog uzrasta i nižim razredima osnovne škole.

U izradi semafora sudjelovala su četiri člana Radiokluba Ludbreg, s Mariom Lohajnerom na čelu, koji su izradili elektroniku i obrt Zdravka Novaka koji je izradio mehaničke dijelove i obavio montažu.

–Semafori su napravljeni isključivo za potrebe edukacije djece. Dakle, oni imaju sve funkcije kao i pravi semafori od signalizacije za pješake do svih ostalih oznaka i svjetala tako da djeca i u tom segmentu mogu učiti kako se pravilno ponašati u prometu. – objašnjava tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Ludbrega Ivan Marcijan.

Financijska sredstva u vrijednosti petnaestak tisuća kuna osigurala je Zajednica tehničke kulture Ludbreg iz sredstava javnih potreba u tehničkoj kulturi i tvrtka „SEMAFOR“ iz Zagreba u obliku donacije.

Izrada semafora je trajala oko osam mjeseci, a predana je na korištenje Policijskoj postaji Ludbreg uz nazočnost direktorice tvrtke „Semafor“, načelnika policijske postaje Ludbreg, te predstavnike Zajednice tehničke kulture Ludbreg, Autokluba Ludbreg i Radiokluba Ludbreg.

www.sjever.hr

20.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.