Now Reading:
Čakovec pobjednik u izboru najboljih velikih gradova kada je u pitanju kvaliteta života, Varaždin ostao iza njega
Full Article 2 minutes read

Čakovec pobjednik u izboru najboljih velikih gradova kada je u pitanju kvaliteta života, Varaždin ostao iza njega

U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je svečanost dodjele nagrada u ovogodišnjem izboru najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos.

Proglašeno je devet najboljih gradova u konkurencijama kvalitete života, obrazovanja i demografije te gospodarstva, kao i najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU.

U najprestižnijoj kategoriji ovogodišnjeg izbora najboljih gradova, kvaliteti života, pobjednik je među velikim gradovima Čakovec. Osim Čakovca u završnicu izbora velikih gradova ušli su Dubrovnik, Varaždin, Samobor i Zagreb.

Najbolji srednji grad u kategoriji kvalitete života je Rovinj, trijumfiravši u završnici izbora ispred Svete Nedelje, Umaga, Zaprešića i lanjskog pobjednika Poreča. Krk je trijumfirao među malim gradovima u konkurenciji kvaliteta života, nadmašivši u završnici Hvar, Mali Lošinj, Novigrad i Novalju.

Dodajmo da je Samobor najbolji veliki grad u kategoriji gospodarstvo, pobijedivši u završnoj konkurenciji Zagreb, Krapinu, Dubrovnik i Varaždin. Najbolji srednji grad u istoj kategoriji je Sveta Nedelja. Nagradu je na završnoj svečanosti izbora najboljih gradova preuzeo gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, istaknuvši kako je Sveta Nedelja pobijedila u konkurenciji nekih od najljepših gradova u zemlji.

Završna dodjela nagrada ovogodišnjeg izbora najboljih gradova okončana je dodjelom nagrada za najbolje projekte povlačenja novca iz fondova Europske unije u četiri kategorije.

U prvoj kategoriji pod nazivom Doprinosi lokalnoj i regionalnoj zajednici pobjednik je projekt Newlight Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. U kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji pobijedio je projekt ‘Mala Barka 2 – Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana’ Primorsko-goranske županije.

Više možete pročitati na: https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/dodjela-nagrade-najbolji-grad-s-ovim-izborom-dobili-smo-svi-15026468

sjever.hr

20.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.