Kreće cijepljenje protiv gripe – evo uputa za grad Zlatar

Idućeg tjedna u Hrvatskoj počinje cijepljenje protiv sezonske gripe i ono će se zbog epidemioloških razloga obavljati isključivo prema dogovoru s izabranim liječnikom, odnosno naručivanjem.

Ambulantama obiteljske medicine cjepivo nije odmah dostavljeno u punoj količini koja je predviđena za pojedinačne ordinacije, pa se tako neće moći cijepiti svi odjednom već će pacijente naručivati sukladno kako će cjepivo stizati. Prema riječima dr. Janka Korpara, koordinatora u zlatarskoj ispostavi Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, u Zlataru, u tri ambulante liječnika obiteljske medicine, cijepljenje počinje u ponedjeljak, 19. listopada. Svatko tko se želi cijepiti, a preporuča se građanima rizične skupine i starijima od 65 godina, vrijeme cijepljenja treba telefonski dogovoriti sa svojim izabranim obiteljskim liječnikom, kako bi se izbjegle gužve i „miješanje“ zdravih sa bolesnim korisnicima zdravstvene usluge.

Medicinska sestra u ordinaciji izabranoga liječnika vodit će evidenciju naručenih pacijenata, oko desetak dnevno. Broj cjepiva je ograničen, jer je isporučena tek manja količina traženog cjepiva. Druge se isporuke očekuju za dva tjedna.

sjever.hr/zlatar.hr 18.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.