Now Reading:
19. Dani performansa ove godine online s temom „Izdržati”
Full Article 2 minutes read

19. Dani performansa ove godine online s temom „Izdržati”

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora Gradskog muzeja Varaždin. Tema ovogodišnjih performansa glasi “Izdržati!”.

U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike (otvoren 16. 10. – 23. 10. 2020.), za performanse snimljene u videozapisima u maksimalnom trajanju do tri minute, od kojih će tri najbolja, prema ocjenjivačkom sudu, biti nagrađeni i trima jednakovrijednim novčanim nagradama u iznosu od 2500,00 kuna.

Pozivaju se umjetnici da, sukladno s tematskim okvirom, izvedu performans u svojoj organizaciji, snime ga i videozapis pošalju organizatoru. Trajanje videozapisa ograničeno je na 3 minute (performans može trajati do 3 minute ili izvedba može biti dulja, ali montirani videozapis može biti trajanja do 3 minute).

Ocjenjivački sud u sastavu: Branko Franceschi, Ivan Mesek i Elizabeta Igrec odabrat će radove koji će se objavljivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora Gradskog muzeja Varaždin.

Ocjenjivački sud dodijelit će na kraju i tri jednakovrijedne nagrade u visini 2.500 kuna neto.

Natječaj traje od 16. do 23. listopada 2020., a videozapisi s popratnom dokumentacijom (ime autora, naziv djela, kratka biografija autora) šalju se na adresu: ravnatelj@gmv.hr.

foto: arhiva

sjever.hr 18.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.