Now Reading:
U KZŽ NOVE MJERE Iz Stožera poručuju: „Nećemo nikome izdati suglasnost za okupljanja s više od 50 osoba”
Full Article 2 minutes read

U KZŽ NOVE MJERE Iz Stožera poručuju: „Nećemo nikome izdati suglasnost za okupljanja s više od 50 osoba”

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije ovog je tjedna održao dvije sjednice online, a na tim su sjednicama donesena dva zaključka.

Kazao je to danas načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek i objasnio:
-Nacionalni stožer donio je zaključak kojim se ograničavaju mjere i neka su događanja spuštena na županijske stožere. Mi smo donijeli zaključak za ono što je u našoj ovlasti, da sljedećih 14 dana nećemo nikome izdati suglasnosti. Radi se o, primjerice, koncertima, obiteljskim objektima, sajmovima, privatnim i korporativnim okupljanjima, svečanostima, raznim promocijama. Sve što je definirano onom odlukom i što je spušteno na županijske stožere, mi smo donijeli zaključak da sljedećih 14 dana nikome nećemo dati suglasnost. Obavještavam sve koji će imati takve proslave s više od 50 osoba, Stožer za to neće dati suglasnost, s time da moram reći da smo još 9. listopada imali sjednicu, zatražili neke promjene mjera i od Nacionalnog stožera do danas nismo dobili niti potvrdu niti odbijenicu.

Ferek Jambrek je dodao da je Stožer jučer donio zaključak vezan uz posjete u socijalnim ustanovama.
-Na području Krapinsko-zagorske županije je odredba da nema posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge, u staračke domove, ali je bila mogućnost da mogu izlaziti iz domova i da mogu biti posjete. U suradnji s epidemiološkom službom donijeli smo prijedlog kojim ćemo tražiti dopunu i izmjenu te odluke, gdje će se zabraniti izlazak korisnicima sljedećih 14 dana, može samo u krugu ustanove, a tražit ćemo i zabranu posjeta, osim tamo gdje su teške palijatalne bolesti, tako da ćemo i tu probati na taj način spriječiti ulazak virusa u staračke domove – zaključio je Ferek Jambrek.

ak/sjever.hr

16.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.