Now Reading:
Krapinsko-zagorski stožer pojašnjava: evo kako prijaviti okupljanja
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorski stožer pojašnjava: evo kako prijaviti okupljanja

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 12. listopada 2020. godine donio je dvije odluke kojima se uređuje način organiziranja i ograničenja okupljanja na kojima se očekuje više od 50 osoba. Jedna je opća i primjenjuje se na sva okupljanja – Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, a druga ograničava neka okupljanja – Odluka o ograničavanju društvenih okupljanja.

Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 50 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19

Organizatori svih okupljanja na kojima se očekuje dolazak više od 50 osoba, okupljanje su dužni prijaviti Županijskom centru 112 krapina112@civilna-zastita.hr. Ne prijavljuju se samo događanja koja se temeljem Zakona o javnom okupljanju prijavljuju Ravnateljstvu policije. Okupljanje se prijavljuje najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja, a organizatori su obvezni voditi pisanu evidenciju sudionika sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U prijavi se treba navesti svrha, mjesto, dan i vrijeme održavanja okupljanja; podatci osobe za kontakt te očekivani broj osoba.

Odluka o ograničavanju društvenih okupljanja

Odlukom je uvedena mjera ograničavanja nekih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na koja je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba, kao što su koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatna i korporativna okupljanja i svečanosti, razne promocije, savjetovanja, simpoziji i slično.

Za takva društvena okupljanja, organizator je obvezan, najkasnije 5 dana prije planiranog okupljanja, putem elektroničke pošte županijskog centra 112 krapina112@civilna-zastita.hr ZATRAŽITI SUGLASNOST ZA ODRŽAVANJE OKUPLJANJA OD STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE.

Zahtjev se podnosi na obrascu za izdavanje suglasnosti za održavanje društvenog okupljanja temeljem odluke o ograničavanju društvenih okupljanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je dostupan na mrežnim stranicama Krapinsko-zagorske županije.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, obvezan je, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i procjeni nadležne epidemiološke službe, odgovoriti na podneseni zahtjev u roku od 48 sati od zaprimanja zahtjeva za suglasnost.

Društvena okupljanja, za koja se odbije tražena suglasnost ili društvena okupljanja za koja je trebala biti zatražena suglasnost, a nije zatražena – NE SMIJU SE ODRŽATI.

ZA SLJEDEĆA OKUPLJANJA NIJE POTREBNA SUGLASNOST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE:

  1. profesionalne umjetničke izvedbe i programi
  2. amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi
  3. kino projekcije
  4. sportska natjecanja
  5. okupljanja tijekom svadbenih obreda i svadbenih svečanosti
  6. pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urni
  7. vjerski obredi
  8. izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima

Način održavanja okupljanja navedenih pod 1.-8. te epidemiološki uvjeti i mjere koje se moraju provoditi na tim okupljanjima utvrđeni su posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su dostupne na https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ i njih se organizatori trebaju obvezno pridržavati.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je također, na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio:

Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije

Sukladno Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, ORGANIZATORI SVIH VRSTA OKUPLJANJA U ZATVORENIM PROSTORIMA NA KOJIMA SE OKUPLJA VIŠE OD 20 OSOBA, OBVEZNI SU VODITI EVIDENCIJU SUDIONIKA S OSNOVNIM INFORMACIJAMA (ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba) i čuvati je najmanje 14 dana te se u slučaju potrebe predaje županijskoj epidemiološkoj službi.

sjever.hr 15.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.