Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nastavak promjenjivog vremena
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nastavak promjenjivog vremena

Vrijeme danas bit će u sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano.

Na Jadranu i predjelima uz njega promjenljiva naoblaka i mjestimična kiša, osobito na jugu gdje može biti izraženijih pljuskova. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će navečer mjestimice biti jako s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 12. Najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C.

U cijeloj zemlji će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati bi mogli patiti od nesanice, glavobolje, razdražljivosti i lošeg raspoloženja. Kod kroničnih bolesnika su moguće pojačane tegobe vezane uz njihove bolesti.

Što se tiče ostatka tjedna, četvrtak će biti većinom oblačan s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će lokalno biti i obilnije oborine i izraženijih pljuskova. Na moru će biti i vjetrovito uz jako do olujno jugo i jugozapadni vjetar koji će postupno slabjeti. Idućih dana zatim sve dulja sunčana razdoblja, kiša će biti sve rjeđa osobito u sjevernim kopnenim predjelima uz slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Danju manje toplo, a u četvrtak jutro na moru osjetno toplije.

sjever.hr/dhmz 14.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.