Now Reading:
Rudarove tribine što prije…
Full Article 3 minutes read

Rudarove tribine što prije…

Ove godine NK Rudar iz Murskog Središća slavi 75 godina od osnutka, stabilni je trećeligaš, a ove godine je uz to igrao finale kupa Međimurja. U klubu djeluje Škola nogometa u kojoj trenira više od sto djece u sedam mlađih uzrasta.

Prije nekih dvadesetak godina klub je zapao u velike organizacijske i financijske probleme te je bio gotovo pred gašenjem. To se ipak nije dogodilo iako je klub završio u zadnjoj Međimurskoj ligi. 2001. godine počelo je novo ekipiranje uprave i igrača kluba, intenziviran je rad s mlađim kategorijama, a neadekvatna i oronula infrastruktura počela se obnavljati. Kasnije je došlo i do dograđivanja klupskih prostorija, a klub je iz godine u godinu bio sve bolji te se natjecao u sve višim rangovima. 2014. godine po prvi put je zabilježen povijesni uspjeh te je NK Rudar u kvalifikacijama pobijedio NK Gojanec te time postao pripadnik 3. HNL lige. Pokrenuta je i škola nogometa te će zasigurno u nadolazećim godinama ona proizvesti kvalitetne igrače za prvu momčad Rudara, ali i za ostale okolne klubove čiji pomladak trenira u ŠN Rudar. Iz svega dosad izrečenog vidljivo je da je klub dobro organiziran i da je suradnja između Grada i kluba kao i svih ostalih udruga na razini. Za postizanje dobrih sportskih rezultata potrebni su i dobri uvjeti za treniranje i natjecanje.

Zbog toga je prije par godina isprojektirano građenje novih sportskih prostorija s tribinom kapaciteta 350 ljudi. Grad Mursko Središće s dodjelom kapitalnih donacija započeo je realizaciju tog projekta. U tri faze dosad je uloženo oko 1,3 milijuna kuna. Početkom godine nastavak gradnje gotovo do završetka projekta prijavljeno je u Središnji državni ured za šport te je bio ocijenjen kao prihvatljiv za financiranje. Nažalost zbog novih okolnosti koje su poremetile sve tokove života, a pritom se misli na koronavirus preusmjerile su novac određen za ovakve projekte u opstanak sportskih udruga sportskih zajednica te je i sama realizacija morala biti odgođena.

U gradu Murskom Središću boravio je ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat zbog dodjele ugovora za podizanje komunalnog standarda Gradu Mursko Središće i dvanaest općina te ga je gradonačelnik Dražen Srpak zamolio da obiđu gradilište i na licu mjesta ga upoznao s projektom pokazavši naravno i štete koje su nastale unutar novih sportskih prostorija koje su ispod tribina. Štete su nastale zato što je tribina zapravo krov. Gradonačelnik i ministar složili su se da je projekt nužno što prije završiti i pronaći sredstva za njegovo financiranje.

Obilasku je nazočio i predsjednik NK Rudar Damir Cilar. Grad Mursko Središće prati i prijavljuje se na sve natječaje te će i ovaj projekt prijaviti na prvi sljedeći koji bude raspisan. Želja je da se iduće godine odradi ta važna predzadnja faza u kojoj će tribine dobiti svoje konture i funkciju, a već izgrađeni objekt zaštitu.

sjever.hr

12.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.