Now Reading:
Hoće li titula u Krapinu ili Varaždin?
Full Article 2 minutes read

Hoće li titula u Krapinu ili Varaždin?

Ovogodišnji pobjednici izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos biti će proglašeni krajem tekućeg mjeseca.

U završnicu proglašenja najboljeg velikog grada u gospodarstvu izbora koji zajednički priređuju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos, ušli su prošlogodišnji pobjednik Pula, Samobor, Krapina, Dubrovnik i Varaždin, koji je u ovoj konkurenciji pobijedio 2018.

Ovogodišnji pobjednici bit će proglašeni krajem tekućeg mjeseca.

Pri izračunu najboljih gradova u ekonomskoj kategoriji korišteni su konsolidirani izvještaji gradova o izvršenju proračuna dobiveni od FINA-e te podaci Državnog zavoda za statistiku, Ministarstva regionalnog razvoja, Hrvatskoj zavoda za zapošljavanje te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Aduti Krapine u natjecanju za najbolji veliki grad u gospodarstvu su, među ostalim, 21 obrtnik na 1000 stanovnika što je svrstava među deset najuspješnijih velikih gradova u zemlji te nula posto prireza. S pokazateljem broja zaposlenih u tvrtkama i obrtima od 0,37 per capita, sjedište Krapinsko-zagorske županije također je među deset najboljih velikih gradova.

Grad Varaždin ove će godine pokušat vratiti titulu najboljeg grada za gospodarstvo koju je osvojio u prvom izboru 2018. U finale su ušli temeljem niza analitičkih parametara, među kojima je plasman u top pet gradova u četiri kategorije – prosječnom dohotku po stanovniku (37.886 kuna), najmanjoj stopi siromaštva (10,2 posto), prosječnoj zaposlenosti per capita I udjelu poreznih prihoda u ukupnim prihodima.https://gradonacelnik.hr/najbolji-grad/pula-brani-titulu-najboljeg-grada-za-gospodarstvo-u-zemlji-u-finalu-ponovo-dubrovnik-krapina-samobor-i-varazdin/

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 12.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.