Now Reading:
Stiže kiša!
Full Article 2 minutes read

Stiže kiša!

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti i na sjeveru Dalmacije ponegdje moguća magla i niski oblaci. Poslijepodne sa zapada postupni porast naoblake, navečer i u noći na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te uz granicu sa Slovenijom mjestimična kiša, na moru lokalno i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne mjestimice umjeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15, a najviša dnevna između 19 i 24 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji veći dio dana biti uglavnom povoljne. Mnogi će se ljudi osjećati dobro, boravak na otvorenom bit će ugodan i podržavat će primjerenu koncentraciju i dobro raspoloženje. Kasno poslijepodne i u noći na zapadu zemlje meteoropati mogu osjetiti umor, glavobolju i tegobe sa snom. Tegobe od kojih pate kronični bolesnici mogu biti jače izražene u noći na nedjelju.

U nastavku pretežno oblačno s čestom kišom koja ponegdje može biti obilna. Oborina će započeti na zapadu krajem subote pa veći dio nedjelje. Podunavlje može ostati suho dok će veći dio ponedjeljka na istoku padati kiša koja bi mogla izostati u središnjim predjelima sve do utorka. Na Jadranu i u krajevima uz njega moguće su nevere, u nedjelju na sjevernom, u ponedjeljak na južnom dijelu, a u utorak smirivanje pa će osobito u drugom dijelu dana sunčana i suha razdoblja biti sve češća, a i vjetar će oslabjeti. Na kopnu slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će nakon prolazno jakog juga krajem nedjelje na sjeveru zapuhati jaka bura s olujnim udarima koja će se proširiti na ostatak obale u ponedjeljak. Osjetno svježije.

sjever.hr / DHMZ

09.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.