Now Reading:
Predsjedništvo SDP-a podržalo Grbinovu kadrovsku rošadu, evo nove funkcije zagorskog pročelnika
Full Article 2 minutes read

Predsjedništvo SDP-a podržalo Grbinovu kadrovsku rošadu, evo nove funkcije zagorskog pročelnika

Predsjedništvo SDP-a je jednoglasno prihvatilo sve kadrovske prijedloge novog predsjednika stranke, ali Klub zastupnika je sve odbio, piše Jutarnji.hr.

Prema neslužbenim informacijama iz Kluba zastupnika SDP-a, većina zastupnika odbila je prijedloge predsjednika stranke Peđe Grbina za kadrovske smjene. Navodno je ponovno sazvana hitna sjednica Predsjedništva stranke. Sjednica Kluba trebala bi se nastaviti u srijedu.

Prije toga Predsjedništvo SDP-a je jednoglasno prihvatilo sve kadrovske prijedloge novog predsjednika stranke, Peđe Grbina.

Predsjedništvo će Peđu Grbina predložiti za predsjednika Kluba zastupnika SDP-a, a na Grbinov prijedlog u Saboru bi trebalo biti još kadrovskih rošada. Kako su neslužbeno doznali, Grbinov je prijedlog da se umjesto Rajka Ostojića za podpredsjednicu Sabora imenuje Sabina Glasovac.

Od trinaest saborskih odbora u kojima SDP ima predsjednika ili podpredsjednika odbora, do rošade bi trebalo doći u njih tri. U sva tri trebali bi se maknuti bliski suradnici bivšeg predsjednika Davora Bernardića. Tako Grbin traži da se s čela Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost povuče dojučerašnji glavni tajnik stranke Nikša Vukas, a da se umjesto njega imenuje njemu blizak Siniša Hajdaš Dončić.

Jedna od bitnih funkcija u stranci je i financijski direktor što bi trebao postati Igor Cigula. Riječ je o pročelniku za financije u Krapinsko-zagorskoj županiji koji će promijeniti radno mjesto i doći na plaću u SDP. Navodno bi Cigula bio izbor za financijskog direktora SDP-a i u slučaju da je u drugome krugu za izbor predsjednika stranke pobijedio zagorski župan Željko Kolar, tim prije što je njegov suradnik u županiji.

sjever.hr / jutarnji.hr

06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.