Now Reading:
Kako riješiti problem gužvi ispred domova zdravlja?
Full Article 2 minutes read

Kako riješiti problem gužvi ispred domova zdravlja?

Gužve ispred domova zdravlja u vrijeme trajanja pandemije nisu rijedak primjer.

Situacija ispred Doma zdravlja u Ludbregu također je takva, posebice u prijepodnevnim satima kada se čeka i na “vađenje krvi”. Svakodnevno tako veliki broj ljudi čeka na ulaz u ustanovu u kojoj je nužno pridržavanje epidemioloških mjera – dezinfekcija ruku, mjerenje temperature, nošenje maske. Upravo iz tog razloga na inicijativu ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića u Ludbregu je održan sastanak kojem je nazočio Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije. Na sastanku je dogovoreno kako će se u narednom razdoblju osposobiti dodatni ulazi u prostor Dom zdravlja kako bi se izbjeglo čekanje vani i stvaranje gužvi.

– Svjesni smo da će dolaskom hladnijih dana rasti i broj oboljelih od viroza i drugih bolesti. Među njima su sve dobne skupine i prvenstveno nam je cilj zaštititi ih od dodatnih ugroza stajanjem na hladnoći. Pokušat ćemo uspostaviti novi sistem pridržavajući se i dalje epidemioloških mjera, ali kako bismo ih zaštitili od hladnoće, posebice djecu i osobe starije životne dobi – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na sastanku je također bilo riječi o radu ginekološke ambulante u Ludbregu, a dogovoreno je da će Grad Ludbreg financijski pomoći uređenje ambulante kako bi se ona osuvremenila.

sjever.hr 04.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.