Now Reading:
Danas pretežno sunčano uz pokoji pljusak
Full Article 1 minutes read

Danas pretežno sunčano uz pokoji pljusak

jesen

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, no uz povremeno umjerenu naoblaku malo kiše ili ponekog pljuska bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, osobito poslijepodne.

Oblačnije s kišom i pljuskovima bit će tijekom noći i jutra na istoku zemlje i u Dalmaciji, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Vjetar umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu s jakim udarima, a poslijepodne će zapuhati jugo. Najniža temperatura od 10 do 15, na obali i otocima između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 20 do 24 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će ostati nepovoljne u dijelu ili cijelog dana u većem dijelu Hrvatske, pa će i dalje znatnije otežavati podnošenje bolesti kroničnim bolesnicima, a meteoropatima uzrokovati nesanicu, glavobolju i razdražljivost. Stoga se kroničnim bolesnicima i meteoropatima preporuča neradni dan posvetiti odmaranju. Biometeorloške prilike će se tijekom dana poboljšati u odnosu na prethodni dan uglavnom u istočnim i središnjim područjima nizinske Hrvatske i na srednjem Jadranu, gdje će većina ljudi osjetiti manje poboljšanje općeg stanja.

sjever.hr 04.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.