Now Reading:
Grbin novi predsjednik SDP-a -Kolar: Od večeras mi smo jedan SDP
Full Article 2 minutes read

Grbin novi predsjednik SDP-a -Kolar: Od večeras mi smo jedan SDP

Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a. Odlučili su tako članovi stranke koji su u drugom krugu birali između njega i Željka Kolara.

Bivši predsjednik Davor Bernardić u uvodnom se govoru zahvalio svima koji su izašli na unutarstranačke izbore, piše Večernji list. Grbin je osvojio 65% glasova, a Kolar 35%.

– Čestitke novom predsjedniku SDP-a i želim mu sve najbolje i pozivam sve kolege i kolegice da novom predsjedniku damo punu podršku – rekao je Kolar. Zahvalio se onima koji su glasali za njega i rekao kako moraju zatvoriti unutarnje sukobe.

Vrijedi se boriti za SDP i vrijedi se boriti za naprednu državu – rekao je Kolar.

– Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i ogromnu odgovornost – rekao je Grbin koji se zahvalio svima koji su izašli na izbore i koji su mu pomagali u kampanji. Zahvalio se i bivšim predsjednicima.

– Od večeras mi smo jedan SDP – rekao je.

-Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo – dodao je.

– Biti predsjednik SDP-a znači biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske, znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio takva stranka i SDP će to ubuduće biti takva stranka. Ali, da to možemo ostvariti, moramo se mijenjati. A ta promjena počinje već večeras. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, već večeras tko je koga podržavao. Večeras mi smo jedan SDP kojeg zanima samo solidarnost, pravda, jednakost i sloboda. SDP koji radi za sve – rekao je. Dodao je da SDP postaje stranka otvorena svima i prema onima koji su u međuvremenu otišli.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/izbori-za-predsjednika-sdp-a-kolar-ipak-ocekuje-pobjedu-1435767

sjever.hr 03.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.