Now Reading:
U gradu Lepoglavi besplatan internet preko projekta Wifi4EU
Full Article 2 minutes read

U gradu Lepoglavi besplatan internet preko projekta Wifi4EU

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

– Grad Lepoglava koristi sve potencijale za svoj dugoročni razvoj. Osim onim klasičnih infrastrukturnih radova poput izgradnja cesta, struje i vode, mi smo krenuli raditi i na digitalnoj infrastrukturi. To je infrastruktura koju moramo razvijati – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić te dodao:

– Povodom toga, Grad Lepoglava se prijavio na projekt za širokopojasni brzi internet Wifi4EU. Za to smo dobili 15 tisuća eura i taj smo projekt uspješno proveli. Omogućeno je da Grad Lepoglava svoje sadržaje ne dijeli samo preko tih mreža na lokalnoj i regionalnoj razini, nego smo sada i preko mreže spojeni i na nacionalnoj razini. Tu su novi sadržaji koji će Gradu omogućiti razvoj i u gospodarstvu, kulturi, sportu, svemu onome što vidimo kao potencijal.

Agron Kadiu, direktor Sektora za podršku i prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima Hrvatskog Telekoma izrazio je zadovoljstvo što gradovi i općine prepoznaju upravo Hrvatski Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera koji će njihovim građanima omogućiti najbolje iskustvo korištenja javnog i besplatnog interneta na vodećoj mreži u Hrvatskoj.

– Realizacijom projekta u Gradu Lepoglavi nastavljamo s digitalizacijom Hrvatske kroz omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, a što podrazumijeva ulaganja u razvoj optičke infrastrukture, WiFi pristupnih točaka i mobilne mreže – izjavio je Kadiu.

Rečeno je kako je ukupno instalirano 12 pristupnih točaka, od toga 8 unutarnjih i četiri vanjske na sljedećim lokacijama: zgrada Gradske uprave, unutarnja i vanjska pristupna točka, zgrada Doma kulture, jedva vanjska, dvije unutarnje, lokacija buduće tržnice, sportsko-rekreacijski centar s tri točke i tri točke na groblju.

m.furlan/sjever.hr 24.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.