Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Zatišje pred buru – iskoristite dan jer kišni val sve je bliže, kao i pad temperature
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Zatišje pred buru – iskoristite dan jer kišni val sve je bliže, kao i pad temperature

Prema najavama prognostičara, u petak nam stiže novi kišni val sa zapada, a krajem dana će se spustiti hladni zrak sa sjevera Europe. Zato, iskoristite četvrtak koji bi u većem dijelu zemlje trebao biti suh i topao.

Hrvatska danas

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku mjestimice će pasti malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Ujutro na kopnu mjestimice magla.
Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak navečer u jačanju.
Najniža jutarnja temperatura od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 21. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 27 °C.

Izgledi vremena

Narednih će dana biti promjenljivo i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu.
Na kopnu će puhati umjeren južni vjetar, koji će u subotu okrenuti na sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a u nedjelju na sjevernom dijelu bura. Od subote osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Slično kao i prethodnog dana biometeorološke prilke će biti nešto povoljnije u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj a u gorskim krajevima i uz Jadran razmjerno nepovoljne. Meteoropati mogu patiti od slabije koncentracije, razdražljivosti, glavobolje i tegoba sa snom u noći na petak. Pojačane tegobe mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika i bit će izraženije uz obalu i u Lici i Gorskom kotaru.

ak/sjever.hr/dhmz

24.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.