Now Reading:
Zbog potresa u Zagrebu isplatit će se pola milijarde kuna odšteta
Full Article 2 minutes read

Zbog potresa u Zagrebu isplatit će se pola milijarde kuna odšteta

potres

Osiguravatelji su dosad isplatili gotovo 200 milijuna kuna i riješili više od šest tisuća odštetnih zahtjeva vezanih uz potres u Zagrebu, istaknuto je u petak na briefingu za medije u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) – donosi Lider.hr.

Član Uprave Croatia osiguranja Vančo Balen podsjetio je da je nakon potresa u Zagrebu i okolici prijavljeno više od 26 tisuća oštećenih objekata, pri čemu je ukupna šteta procijenjena na čak 86 milijardi kuna.

Osiguravateljne kuće su pak po osnovi polica koje pokrivaju rizik od potresa do danas riješile 6.255 odštetnih zahtjeva građana i isplatile 194 milijuna kuna odšteta. Balen ističe da građani još prijavljuju štete od potresa i neki predmeti su još u obradi, pa je tako procjena osiguravajućih društava da će na ime odšteta za posljedice potresa ukupno isplatiti 400 do 500 milijuna kuna.

Po njegovim riječima, kada se usporedi iznos dosad isplaćenih odšteta s ukupno procijenjenom štetom od 86 milijardi kuna, dolazi se do činjenice da je hrvatsko društvo značajno podosigurano. Pritom je ustvrdio da je osiguranje odgovor civilizacije na pojave kao što su potresi, poplave i požari. Navodi da je ukupna zaračunata premija osiguranja od potresa dosad iznosila oko 80 milijuna kuna, a za ovu godinu se procjenjuje da će doći do određenog rasta premije, na oko 110 milijuna kuna.https://www.lider.media/poslovna-scena/hrvatska/zbog-potresa-u-zagrebu-osiguravatelji-ce-isplatiti-pola-milijarde-kuna-odsteta-133219

www.sjever.hr/Lider.hr 19.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.