Now Reading:
Ako ste student i tražite stan u Zagrebu…..evo što vas čeka
Full Article 3 minutes read

Ako ste student i tražite stan u Zagrebu…..evo što vas čeka

pravni

Na zagrebačko tržište dugoročnog najma isplivao je velik broj stanova prvotno predviđenih za iznajmljivanje na dnevnoj bazi, a podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako studenti sada ipak imaju veći izbor stanova no ranije.

Kraj ljeta razdoblje je kada potražnja za najmom stanova u većini akademskih gradova doseže svoj vrhunac. Glavni razlog velikoj potražnji su studenti koji traže stanove u kojima će boraviti sljedećih nekoliko mjeseci tijekom naredne akademske godine. Najveći broj tada ih pristiže u Zagreb, pa nije neobično da se već u kolovozu ondje stanovi užurbano traže.

„Najbrže se iznajme stanovi površine 30-40 kvadrata koji imaju realnu cijenu, posebno ako su dobro opremljeni.“ rekao je Alan Burazin iz agencije Angelus nekretnine d.o.o. za Crozilla.com, te dodao da se takvi stanovi, kada dođu u agenciju, iznajme u roku od tjedan dana, a ponekad i brže.

Nakon što je tri mjeseca zaredom proveo na drugoj poziciji, iza prvoplasirane Rijeke, velika potražnja studenata karakteristična za ovo razdoblje godine, učinila je tijekom kolovoza upravo Zagreb na oglasniku Crozilla.com ponovno najtraženijim gradom za najam stanova.

Iako je ranije potražnja u ovom razdoblju godine bila koncentrirana prvenstveno na stanove u središtu grada, danas je ta slika ipak nešto drugačija, pa su se stanovi za najam na oglasniku Crozilla.com tijekom ovog kolovoza najviše pretraživali na Trešnjevci, u Maksimiru i na Kvatriću, a tek onda u Centru te Črnomercu i Dubravi.

Cijene najma zagrebačkih stanova oglašavanih tijekom kolovoza putem Crozilla.com bilježe nešto niže vrijednosti no u istom mjesecu prošle godine. Prosječne tražene najamnine stanova s površinom do 100 kvadrata u kolovozu su bile oko 3 posto niže no u istom mjesecu lani.

Negativna zbivanja proteklih su mjeseci posebno utjecala na središte Zagreba u kojem je potražnja osjetno pala, što se odrazilo i na tamošnje cijene, pa ih je na oglasniku Crozilla.com, u užem i širem centru grada, moguće pronaći već od oko 300 eura.

Studenti uglavnom traže manje stanove, stoga i ne čudi da su na oglasniku Crozilla.com tijekom kolovoza garsonijere bile posebno tražene, a cijene stanova od između 20 i 40 kvadrata površine oglašavane su od oko 250 eura na više. „Samci uglavnom traže jeftinije sobe ili stanove, s cijenom do 300 eura, a ako su cimeri te dijele troškove popola, onda traže stanove s cijenama od oko 400-600 eura, plus režije.“ –rekao je Burazin za Crozilla.com.https://news.crozilla.com/studenti-ponovno-bude-trzite-najma/?_ga=2.140271348.673908027.1600486069-176937865.1598257052

www.sjever.hr/Crozilla.com 19.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.