Now Reading:
Varaždinsko Gradsko društvo Crvenog križa na novoj lokaciji – duplo veći prostor za kvalitetniju uslugu korisnicima
Full Article 3 minutes read

Varaždinsko Gradsko društvo Crvenog križa na novoj lokaciji – duplo veći prostor za kvalitetniju uslugu korisnicima

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin preselilo je na novu lokaciju, na Trg Matije Gupca 3 u Varaždinu.
Riječ je o kući u vlasništvu Grada Varaždin za koju je bilo nekoliko planova, no na kraju je odlučeno da se dodijeli Crvenom križu koji iz dana u dan ima sve više korisnika, ali i sve više zaposlenih.

Uz zahvalu Gradu Varaždinu što im je omogućio korištenje ovog prostora, Sandra Mintas, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin je istaknula:
-S obzirom da GDCK Varaždin razvija sve više aktivnosti, provodimo sve više programa, širimo svoje kapacitete, zapošljavamo više ljudi, trebali smo i veći prostor.

Društvo provodi brojne projekte i programe od kojih su neki financirani i europskim sredstvima, a novi će prostor omogućiti bolji i brži rast i razvoj, odnosno pružanje kvalitetnijih usluga korisnicima, kazala je Mintas.
-Trenutno imamo devet zaposlenih osoba, neki su stalni zaposlenici, neki putem projekta, a sada smo dobili i projekt Zaželi 2, gdje ćemo zaposliti još 16 osoba. Imamo i stotinjak volontera, a skrbimo za socijalno ugrožene stanovništvo, što je oko 2000 osoba tijekom godine.

Na novoj lokaciji su djelatnici GDCK konačno dobili odgovarajuće uredske i ostale prostorije, ali tu je i novoopremljena učionica u kojoj se održavaju tečajevi prve pomoći za kandidate za vozače te za djelatnike tvrtki koji moraju proći tečaj sukladno Zakonu o zaštiti na radu, kao i za sve ostale edukacije koje provodi Crveni križ.

-Mislim da nema punoljetnih Varaždinaca koji nisu bili u bivšem prostoru Crvenog križa i svima je bilo jasno da nakon 30 godina koliko se naš Crveni križ razvija to više tamo nije bilo moguće – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i dodala:
-Zadovoljni smo da je i ova kuća konačno našla svojeg korisnika, a da GDCK sada ima duplo više prostora za svoj rad. Svi građani koji će trebati pomoć ili edukaciju moći će to naći u boljim uvjetima, na boljoj lokaciji.

Postoji još jedan veliki problema za GDCK Varaždin, a to je skladište, dodala je Malenica:
-Skladišta dugo nije bilo, uspjeli smo isposlovati da bude u Optujskoj, međutim moramo sada vidjeti što će biti sa Sveučilištem, državom i koliko je to dugoročno. Vjerujem da će skladište ostati tamo još barem sljedećih 5, ako ne i deset godina, ali to nam je faza broj 2. Volimo rješavati stvari trajno, ne ad hoc s nekim polurješenjima, osim kada to nije zaista nužno.

ak/sjever.hr

18.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.