Now Reading:
VARAŽDINSKI IZBORNI DALIĆ: Fale nam navijači, nadam se njihovom što bržem povratku na nogometne stadione
Full Article 3 minutes read

VARAŽDINSKI IZBORNI DALIĆ: Fale nam navijači, nadam se njihovom što bržem povratku na nogometne stadione

“Doživjeli smo jako težak i bolan poraz koji smo apsolutno zaslužili. Puno je bilo loših stvari, nije to bila igra na razini hrvatske reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone, da je puno novih igrača u reprezentaciji. Uostalom, nama je cilj Europsko prvenstvo, mi kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju igrača i pokušati naći ono što je najbolje” – riječi su izbornika Zlatka Dalića uoći večerašnjeg sraza sa svjestkim prvacima Francuzima.

-Ovo nije ista momčad koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što je i normalno, morali smo napraviti blagu smjenu generacija. Ponavljam, nismo bili dobri u Portu, tjelesna sprema igrača nije na razini, nije bilo dovoljno energije i agresivnosti, jednostavno smo prespavali utakmicu. Napravit ćemo određene promjene u momčadi, jer neki igrači koji su igrali prvu ne mogu za tri dana istrčati još jednu jaku utakmicu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, moramo biti puno odgovorniji, u našoj igri mora biti puno više discipline. U svakom slučaju, očekujem bolju utakmicu nego u Portugalu. Imam ogroman respekt prema svjetskim prvacima Francuzima koji imaju sjajne igrače. Moramo se postaviti puno kvalitetnije, pomagati jedni drugima u fazi obrane. Protiv Portugala nam je nedostajala ta kompaktnost i homogenost, nismo bili zajedno, nismo bili blizu, izostala je podrška. Ostajali smo u situacijama da je protivnik imao višak, izgledalo je kao da je Portugal igrao s 15, a mi s 10 igrača. Protiv Francuske nas čeka još teži posao”.

Naravno da svima u redovima Vatrenih silno nedostaju navijači.

Svima nam nedostaju navijači, nogomet bez njih nema smisla. Svi smo hendikepirani, ali, s obzirom na cjelokupnu situaciju, moramo se prilagoditi novim mjerama. Nije nam lako, nogomet se igra zbog navijača, nadam se njihovom brzom povratku na tribine”, zaključio je Dalić.

www.sjever.hr/HNS 08.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.