Now Reading:
Srednjoškolac u Križevcima pozitivan na koronavirus, nekoliko učenika u samoizolaciji. Ljubić poručio: “Nastava u toj školi je sigurna!”
Full Article 2 minutes read

Srednjoškolac u Križevcima pozitivan na koronavirus, nekoliko učenika u samoizolaciji. Ljubić poručio: “Nastava u toj školi je sigurna!”

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je iznio informaciju da je na području županije jedan od učenika pozitivan na koronavirus.


-Imamo jednog pozitivnog učenika i nekoliko njih koji su u samoizolaciji. Učenik je na kućnom liječenju, učenik je jedne srednje križevačke škole. Bio je u samoizolaciji, nije bio na nastavi, kontakt je ranije pozitivne osobe, a svi njegovi kontakti su epidemiološki obrađeni. Nastava u toj školi je sigurna i nema nikakvih poteškoća za njezino odvijanje – rekao je Ljubić.

Na novinarsko pitanje jesu li škole na području županije dobile toplomjere i mjeri li se učenicima temperatura u školi, Ljubić je odgovorio:
-Djeci se ne mjeri temperatura u školi. Ako postoji neka sumnja, roditelji moraju djeci kod kuće mjeriti temperaturu i to zapisati, odnosno prenijeti informaciju razrednicima i profesorima. Pozivam učenike i roditelje na odgovornost. Znači, ako učenik ima povišenu temperaturu ujutro, prije odlaska u školu, ostat će kod kuće, javit će se razredniku i kontaktirat će se obiteljski liječnik. Možda je neka obična prehlada ili povišena temperatura zbog nečeg drugog, ali nema potrebe da dijete ide u školu.

Ljubić je odgovorio i na pitanje je li istina informacija da u Đurđevcu stariji učenici ne nose maske.
-Županija je školama kojima je osnivač kupila 18 tisuća maski i svi su učenici dobili po dvije. Tamo gdje nema uvjeta za socijalnu distancu, učenici moraju imati maske za vrijeme nastave, kao i u prijevozu, bez obzira je li riječ o srednjoškolcima koji putuju javnim prijevozom ili osnovnoškolcima koji imaju organizirani prijevoz. Kod dolaska u školu također se preporučuje maska. Tamo gdje postoji mogućnost organiziranja socijalne distance, učenici nemaju maske – rekao je Ljubić, uputivši novinare da se za više informacija obrate đurđevačkom Stožeru civilne zaštite.

ak/sjever.hr

09.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.