Now Reading:
I danas pretežno sunčano, povoljno i za meteoropate
Full Article 1 minutes read

I danas pretežno sunčano, povoljno i za meteoropate

vrijeme

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom ili niskim oblacima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna od 22 do 27, na Jadranu uglavnom između 28 i 32 °C.

U cijeloj zemlji će se biometeorološke prilike poboljšati u odnosu na prethodni dan. Meteoropati će biti boljeg raspoloženja a kronični bolesnici će lakše podnositi svoje bolesti. Ipak valja upozoriti na tople noći na srednjem i južnom Jadranu zbog kojih će spavanje i odmor biti otežani osjetljivijim ljudima.

I u nastavku tjedna prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će biti jutarnje mjestimične magle, osobito u četvrtak. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, duž obale zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti bit će u postupnom porastu, a na Jadranu bez veće promjene.

sjever.hr/dhmz 08.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.