Now Reading:
FOTO: POČETAK ŠKOLSKE GODINE Čehok dočekao prvašiće I. osnove škole
Full Article 2 minutes read

FOTO: POČETAK ŠKOLSKE GODINE Čehok dočekao prvašiće I. osnove škole

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je u I. osnovnoj školi dočekao prvašiće te im podijelio prsluke za sigurnost u prometu. Najmlađim je školarcima, kao i njihovim roditeljima koji su ih dopratili, zaželio uspješnu školsku godinu.

Djeci ne možete zabraniti veselje, radost, iščekivanje. Trudit ćemo se svi skupa, ravnateljice, ravnatelji, učitelji i mi u Gradu da djeca ne osjete utjecaj ove koronakrize. Sve ide svojim tijekom, u varaždinskim osnovnim školama imamo malih poteškoća u II. I V. zbog radova koji su započeli tijekom praznika, ali nisu dovršeni. Kako se budu učionice oslobađale od radova, tako će i djeca unutra ulaziti, ali u svim ostalim školama zbog dobrih prostornih uvjeta možemo odmah prionuti organizaciji prema svim preporukama epidemiologa – rekao je Čehok dodavši kako od ovog tjedna kreće i produženi boravak za prvi i druge razrede.

Ravnateljica Karmen Hans-Jalšovec kazala je kako je broj učenika otprilike isti unazad tri godine.

– Ove smo godine 49 učenika upisali u prvi razred, u tri razredna odjela. Mislim da je to u ovim uvjetima optimalan broj, i što se tiče epidemioloških mjera, i što se tiče zahtjeva koji stoje pred nama. Danas su učenici dobili sve obavijesti, smjerove kretanja, ulaska i izlaska, kada se ide na prehranu. Složene su grupe po katovima da što manje doticaja bude za to vrijeme kad se nalaze u zajedničkim prostorijama – istaknula je ravnateljica.

m.furlan/sjever.hr 07.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.