Now Reading:
7. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta u Koprivnici od 27. do 29. kolovoza
Full Article 2 minutes read

7. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta u Koprivnici od 27. do 29. kolovoza

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koprivnički je festival u organizaciji udruge Mamuze koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse, predavanja i glazbu, a ove se godine održava po sedmi puta.

Namjera organizatora jest prezentirati aktualnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi, pokazati što je novo u svijetu izvedbenih umjetnosti te potaknuti izvođenje djela koja su eksperimentalnog karaktera, interdsiciplinarna i uvijek negdje na rubu medija. Specifičnost festivala jest i da koristi više gradskih prostora, potiče interakciju izvođač – publika – prostor, teži istraživanju i promišljanju gradskog pejzaža i urbane arhitekture.

Ove godine festival se odražava na čak sedam različitih lokacija, a ugostit će plesnu infervenciju skupine Škvadra, performans i razgovor s umjetnicom Sonjom Leboš, perfomans Nikoline Butorac, video-instalaciju Nine Kamenjarin i predstavu skupine Project: FemArt. Glazbeni program festivala sadrži koncerte bendova Rens Argoa, ### i Sfumato.

Izvedbe su otvorene svima i ulaz je besplatan, s obzirom da je jedna od glavnih ideja festivala da umjetnost treba biti dostupna svima. Ipak, zbog ograničenog kapaciteta pojedinih prostora, za neke će programe trebati predočiti besplatnu ulaznicu, a detalje o tome i programu posjetitelji mogu pronaći na facebook stranici festivala: https://www.facebook.com/FIUK-711473198925305/

PROGRAM:

ČETVRTAK 27.8.
Škvadra
Ne čujem te, mrak je
Plesna intervencija
Na raskrižju ulica Ante Starčevića i Đure Basaričeka
20:00h

PETAK 28.8.
Sonja Leboš
Čekanje
Performans
Ispred Opće Bolnice Dr. Tomislav Bardek
10:00h

Sonja Leboš
Kava s umjetnicom: razgovor o performansu Čekanje
KKC Pixel
11:30h

Nikolina Butorac
Vjerojatnost napora
Performans
KKC Pixel
19:00h

Nina Kamenjarin
Priprema za izlazak
Video-instalacija
Muzej grada Koprivnice, malo dvorište
20:00h

Rens Argoa
Koncert
Dvorište dvorane Domoljub
21:00h

SUBOTA 29.8.
Project: FemArt
Za što smo mi, zapravo, krive
Predstava
Muzej grada Koprivnice, veliko dvorište
20:00h

Sfumato, ###
Koncerti
FUNK
21:30h

FIUK podržavaju: Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture, Koprivničko-križevačka županija, Kampus d.o.o., Muzej grada Koprivnice, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Kulturno kreativni centar Pixel, Lollipop, Touché, Beyond Pines Films, Pivovara Carlsberg

foto: facebook

sjever.hr

26.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.