Now Reading:
MINISTAR BEROŠ NA OTVORENJU DNEVNE BOLNICE U KOPRIVNICI „Drago mi je što mogu svjedočiti ovakvom iskoraku i napretku koji poboljšava kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite”
Full Article 4 minutes read

MINISTAR BEROŠ NA OTVORENJU DNEVNE BOLNICE U KOPRIVNICI „Drago mi je što mogu svjedočiti ovakvom iskoraku i napretku koji poboljšava kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite”

Povodom završetka projekta Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, ukupne vrijednosti gotovo 47 milijuna kuna te puštanja u rad novog MSCT uređaja vrijednog 5,6 milijuna kuna, danas je u koprivničkoj bolnici održana svečanost kojoj je nazočio i ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministra i novinare su s ovim, ali i drugim projektima koji se provode u OBK upoznali ravnatelj bolnice Mato Devčić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Projekt Paviljon dnevnih bolnica Opće bolnice Koprivnica uspješno je završen 1. kolovoza ove godine, podsjetio je ravnatelj Devčić.
-Trenutno su u bolnici u tijeku dva projekta energetske obnove: riječ je o obnovi Paviljona psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine u vrijednosti od 15 milijuna kuna te obnovi 40 godina stare praonice rublja OBK, vrijednosti 9 milijuna kuna, s potpunom izmjenom tehnologije procesa pranja. To su doista vrijedni projekti koji su rezultat sinergizma zdravstvene administracije, našeg osnivača Koprivničko-križevačke županije i velikog zalaganje tima koji vodi Opću bolnicu Koprivnica i svih naši djelatnika – rekao je Devčić.

Ravnatelj je dodao da se u dnevnoj bolnici radi u dvije smjene.
-Imamo mogućnost od jutra do večeri zbrinjavanja i dijagnostike i terapije pacijenata u dnevnom režimu. Mogu se, dakle, provesti dijagnostičke procedure, ali i manji kirurški zahvati kroz dnevnu kirurgiju, te sva terapija kroničnih bolesnika. Bolnica na taj način zbrinjavanja velik broj bolesnika koji bi možda bili zbrinjavani kroz višednevni režim. Prema tome, dnevne bolnice imaju svoju vrijednost, donijet će uštede u zdravstvenom sustavu i povećati protok pacijenata – kazao je Devčić uz napomenu da dnevna bolnica pokriva pet zdravstvenih djelatnosti i da će zbrinjavati nekoliko desetaka tisuća pacijenata godišnje.

Župan Koren istaknuo je kako im je bila želja pokazati da se unatoč borbi s pandemijom može razmišljati dalje u budućnost, realizirati važne projekte:
-Ti će projekti sigurno u konačnici unaprijediti zdravstveni sustav naše županije i omogućiti bolji standard i uslugu našim stanovnicima, odnosno pacijentima.

Osim energetske obnove, župan je spomenuo i jednako važnu nabavku potrebne opreme.
-Ne smijemo zaboraviti magnetsku rezonancu koja je puštena u pogon krajem prošle godine i to je sve zajedno investicijski ciklus od stotinjak milijuna kuna. U posljednjih 15-ak godina, ako se sjetimo izgradnje novog odjela Interne, rekonstrukcije zgrade Zavoda za javno zdravstvo, ulaganje u ostale naše zdravstvene ustanove, oko 350 milijuna kuna je uloženo, a tome možemo dodati barem još 100 milijuna kuna za opremu. Možemo reći da smo kao manja županijska bolnica napravili iznimno velike korake. Smatram da je zdravstveni sustav naše županije na iznimno visokom nivou – zaključio je župan

Ne smijemo se posvetiti i okrenuti samo Covid-19 problematici i Covid bolesnicima, nego i ostalim zdravstveni potrebama, što je od iznimne važnosti, rekao je ministar Beroš:
-Vi radite jedan takav iskorak i iznimno mi je drago što kao ministar mogu svjedočiti tom iskoraku i ovakvom napretku koji poboljšava kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. Zahvaljujem djelatnicima Opće bolnice u Koprivnici i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovako velikih projekata – kazao je ministar i dodao:
-Valja reći da su dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije moderan koncept koji svakako poboljšava kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite, istovremeno i ekonomičan i multidisciplinaran i većina svjetskih velikih bolnica upravo se kreće tim smjerom. Drago mi je da ne zaostajemo. Projekt je vrijedan oko 47 milijuna kuna, financiran dijelom iz sredstava OBK, dijelom kreditnim zaduženjem, ali isto tako i povlačenjem sredstava iz EU. Naime, bespovratno je povučeno više od 32 milijuna kuna za izgradnju dnevnih bolnica.

Beroš je istaknuo da se jedino sinergijom lokalne zajednice i Ministarstva zdravstva, povlačenjem sredstava fondova EU može kvalitetno graditi budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava.
-Sve to radimo za naše bolesnike i zdravstvene djelatnike kojima ovakvim iskorakom poboljšavamo uvjete rada, ali ito radimo i za naše buduće generacije – zaključio je ministar Beroš,

ak/sjever.hr

25.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.