Now Reading:
Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava dobila novog predsjednika: “Važno nam je da i dalje čuvamo spomen na poginule branitelje”
Full Article 2 minutes read

Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava dobila novog predsjednika: “Važno nam je da i dalje čuvamo spomen na poginule branitelje”

Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je 21. kolovoza, u Žarovnici, redovitu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika Udruge izabran Tomo Jakop.

Ujedno, na Skupštini je obilježeno 15 godina postojanja Udruge koja od svog osnutka, čuvajući spomen na poginule branitelje s gradskog područja i vodeći brigu za one živuće, uspješno surađuje s Gradom Lepoglavom. Da je riječ o uspješnoj suradnji tijekom Skupštine istaknuli su dosadašnji predsjednik Udruge Dražen Husnjak i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je Skupštini nazočio zajedno sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem.

-Kroz ovih 15 godina Udruga se brinula o svim svojim članovima, posebice o onima kojima je pomoć bila potrebna, te o roditeljima i obiteljima poginulih branitelja. Treba naglasiti da smo jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja na svom području djelovanja okuplja pripadnike raznih postrojbi. Svi oni članovi su jedne udruge – Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava i to je naša snaga – istaknuo je Husnjak.

-Važno nam je da i dalje čuvamo spomen na poginule branitelje s gradskog područja te da na okupu držimo naše članove i pružamo podršku braniteljima kojima je potrebna pomoć i podrška – poručio je novoizabrani predsjednik Udruge Tomo Jakop najavivši daljnju suradnju S Gradom Lepoglavom.

Gradonačelnik Marijan Škvarić čestitao je članovima Udruge na svemu što su činili u proteklih 15 godina.
-Uspješno surađujemo već 15 godina i uvjeren sam da ćemo i dalje nastaviti suradnju koja je rezultirala brojnim projektima i programima na koje smo u Gradu ponosni. Grad će i dalje podupirati projekte i programe koje provodi ova Udruga koja okuplja ljude koji su imali hrabrost u najtežim trenucima stati na branik Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Škvarić. 

Ispred Ministarstva branitelja, s kojim Udruga također odlično surađuje, i ministra Tome Medveda čestitke je Udruzi uputio ministrov izaslanik Ivan Hranj.
-Želim da i dalje na okupu držite branitelje i vodite brigu o njima te da i dalje uspješno provoditi sve aktivnosti – poručio je Hranj.

Na Skupštini je članovima koji su u proteklih 15 godina svojom aktivnošću pridonijeli njenom razvoju dodijeljene prigodne zahvalnice koje im je uručio državni tajnik u Ministarstvu obrane i član Udruge, Zdravko Jakop.

Uz novog predsjednika Skupština je izabrala i članove drugih tijela Udruge. Za dopredsjednike su izabrani Željko Bračko i Ivan Kos, za tajnika Robert Bratković, a za rizničara Drago Šumečki. Uz navedene, Vijeće udruge činit će Mirko Druško, Dražen Husnjak, Damir Zgrebec, Marijan Rihtar i Željko Kosalec.

www.sjever.hr

24.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.