Now Reading:
REGEA organizira prvi Nacionalni okrugli stol o financiranju mjera energetske učinkovitosti u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

REGEA organizira prvi Nacionalni okrugli stol o financiranju mjera energetske učinkovitosti u Hrvatskoj

Europska komisija u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske – REGEA te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja organizira prvi Nacionalni okrugli stol o financiranju mjera energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, koji će se održati u Zagrebu 28. listopada 2020. godine.

Ciljevi Nacionalnog okruglog stola uključuju poticanje dijaloga između ključnih hrvatskih dionika na temu kako poboljšati dostupnost financijskih sredstava za investicije u mjere energetske učinkovitosti, a u svrhu podrške provedbe Integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana (National Energy and Climate Plan- NECP) i Planom ulaganja za europski zeleni plan (Green Deal Investment Plan) uz potporu programa kao što su InvestEU i Fonda za pravednu tranziciju (Just Transition Fund) u razdoblju 2021.-2027. godine.

Kroz zajedničku diskusiju nastojat će se identificirati aktivnosti koje se mogu provesti u Hrvatskoj kako bi se olakšao pristup financijama za mjere i projekte energetske učinkovitosti. Nakon plenarnih predavanja (na hrvatskom i engleskom jeziku), Okrugli stol će se održati kao interaktivni skup u okviru tri ključne tematske sekcije:

1.Zeleni oporavak (Green Recovery) i investiranje u programe održive energije
2.Spajanje strukturnih i investicijskih fondova Europske unije i privatnog kapitala za pametne zgrade
3 Financiranje projekata održive energije u okviru mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU)

Kroz svaku sekciju pružit će se preporuke za konkretne aktivnosti. Zadnja verzija Programa dostupna je ovdje.
Okrugli stol dio je skupova pod nazivom Sustainable Energy Investment Forums – SEIF koje je Europska komisija pokrenula 2016. godine u sklopu inicijative Čista energija za sve Europljane (Clean Energy for All Europeans) i pripadajućeg pravnog okvira. Za detaljnije informacije, molimo posjetite službenu stranicu SEIF programa.

Okrugli stol bit će zatvorenog tipa, uz sudjelovanje putem osobnih pozivnica, a održat će se online. Zaključci sa okruglog stola biti će podijeljeni sa širom zainteresiranom javnosti u cilju ostvarenja što bolje i šireg informiranja i uspostavljanja dijaloga.

www.sjeever.hr

24.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.