Now Reading:
FOTO Obilježena 80. obljetnica DVD-a Kamenica. Škvarić: „Vatrogastvo u lepoglavskom kraju ima dugu, jaku tradiciju”
Full Article 2 minutes read

FOTO Obilježena 80. obljetnica DVD-a Kamenica. Škvarić: „Vatrogastvo u lepoglavskom kraju ima dugu, jaku tradiciju”

Kako bi se na pravi način obilježila velika obljetnica DVD-a Kamenica, 80 godina od osnutka Društva, u subotu je na nogometnom igralištu Osnovne škole Ivana Rangera u Kamenici upriličeno postrojavanje svih triju dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Lepoglave – Kamenice, Višnjice i Lepoglave.

Okupljeni su građani imali priliku vidjeti i opremu kojom vatrogasci raspolažu, a svaki je DVD tom prilikom dobio još jedan novi dio opreme – prijenosnu potopnu crpku.

Kao zahvalu za pravovremene intervencije tijekom prirodnih nepogoda, crpke im je uručio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
-Vatrogastvo u lepoglavskom kraju ima dugu, jaku tradiciju. Iskoristili smo proslavu 80. obljetnice osnivanja DVD-a Kamenica da sva tri naša DVD-a koja imamo na području grada okupimo na jednom mjestu, kako bi napravili fotografiju za monografiju grada Lepoglave. Ujedno, željeli smo pokazati kompletnu opremu koju naši vatrogasci imaju – rekao je Škvarić koji kao gradonačelnik s vatrogascima surađuje od 2005. godine.

-Zajedno radimo ne samo na njihovom osposobljavanju, već i nabavci potrebne opreme, a ovo je prilika da građanima pokažemo što sve naši vatrogasci imaju. Oprema prije svega služi njihovoj zaštiti, ali i zaštiti ljudi i njihove imovine. Kao gradonačelnik itekako vodim brigu o tome da vatrogastvo bude osnova, temelj svih udruga na području Lepoglave, da imaju prioritet i to želimo pokazati – zaključio je Gradonačelnik Škvarić.

Nakon postrojavanja, kod zgrade Vatrogasnog društva Kamenica upriličeno je prigodno druženje, u skladu s naputcima i mjerama Stožera Civilne zaštite.

sk i ak/sjever.hr

23.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.