Now Reading:
Bosilj (SDP): “Prodaja zemljišta zainteresiranom investitoru sigurno nije odluka koja ne trpi odgodu”
Full Article 2 minutes read

Bosilj (SDP): “Prodaja zemljišta zainteresiranom investitoru sigurno nije odluka koja ne trpi odgodu”

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u varaždinskom Gradskom vijeću Neven Bosilj oglasio se priopćenjem uoči elektronske 30. sjednice vijeća koja ja najavljena za danas, 20. kolovoza.

Naime, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan sazvao je sjednicu na kojoj će vijećnici odlučivati o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje, a izjasnit će se elektroničkim putem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Klub vijećnika SDP-a pozdravlja sve prijedloge i aktivnosti koje idu u korist novih investicija i zapošljavanja u našem gradu kao što je ova prodaja zemljišta zainteresiranom investitoru.

Međutim, smatramo da je i u ovom, kao i u mnogim dosadašnjim slučajevima, prekršena procedura i Poslovnik Gradskog vijeća te ovim putem želimo javnost upozoriti na tu činjenicu.

Veliku zbrku pri tome je napravila nedorečena Uputa Ministarstva uprave o održavanju sjednica u uvjetima epidemiološke situacije koja se sve više zloupotrebljava od strane ove gradske vlasti. Elektronske sjednice putem online platformi ili e-mailom kao ova trebale bi se održavati izričito za posebne situacije kada donošenje pojedinih odluka ne trpi odgodu, kako je i u njoj samoj navedeno, a ne uvesti je kao praksu u radu Gradskog vijeća.

Ovo sigurno nije Odluka koja ne trpi odgodu i kao takva mogla je biti dio slijedeće redovne sjednice, a ne da se donosi po hitnom postupku. Prihvaćanjem opravdanosti razloga za hitnu sjednicu odlučuje se o daljnjem održavanju sjednice, i to posebnim zaključkom, kako to propisuje čl. 91. stavak 1. Poslovnika, a ne o Prijedlogu dnevnog reda, jer utvrđivanje dnevnog reda spada u nastavak te sjednice. Nastavak takve sjednice održava se po odredbama Poslovnika za redovne sjednice.

To znači aktualni sat i utvrđivanje dnevnog reda te raspravu i odlučivanje te podnošenje amandmana o utvrđenim točkama, odnosno točci dnevnog reda do zaključenja rasprave. Takvu proceduru za hitnu sjednicu propisuje naš Poslovnik, a to ovdje nije slučaj.

Zbog toga će vijećnici SDP-a biti protiv opravdanosti HITNOSTI ove sjednice. Ukoliko se ipak izglasa opravdanost hitnosti sjednice, vijećnici SDP-a će glasati ZA Odluku o prodaji zemljišta jer ne želimo da se naša želja za poštivanjem procedure namjerno zloupotrijebi i prezentira od strane vladajućih kao naše protivljenje investicijama.”

sjever.hr 20.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.