Now Reading:
U Klenovniku i Ivancu prikupljeno 55 doza krvi
Full Article 1 minutes read

U Klenovniku i Ivancu prikupljeno 55 doza krvi

Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji s Općom bolnicom Varaždin, Službom za plućne bolesti i tuberkulozu Klenovnik, te Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Klenovnika organiziralo je u utorak akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike bolnice i građane šireg klenovničkog područja u bolnici u Klenovniku. Akciji su se odazvala 34 darivatelja, a prikupljeno je 28 doza krvi.

Nakon akcije u Klenovniku, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji s Aktivom poduzeća “Ivančica” d.d. Ivanec organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u tvornici kojoj su pristupila 32 dobrovoljna darivatelja krvi, a od kojih je prikupljeno 27 doza krvi.

Iz Crvenog križa posebno zahvaljuju novim darivateljima, kojih je na ove dvije akcije bilo čak 6.

Obje akcije dobrovoljnog darivanja krvi provela je ekipa Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin za potrebe liječenja bolesnika.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati će se u prostorijama restorana „Ivančica“ u Lepoglavi, 1.9.2020. od 9 do 12 sati za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi.

sjever.hr

19.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.