Now Reading:
I danas žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena
Full Article 1 minutes read

I danas žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Vrijeme danas bit će u unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, lokalno s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženiji.

Na Jadranu djelomice sunčano, no poslijepodne uz povremeno povećanu naoblaku bit će pljuskova, ponajprije na sjevernom dijelu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni, tijekom noći i jutra mjestimice bura. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 23 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, u Dalmaciji do 32 °C.

Također, zbog grmljavinskog nevremena DHMZ je izdao žuto upozorenje za ovo područje. Navode kako su mogući izraženiji pljuskovi ujutro te ponovno poslijepodne.

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti razmjerno nepovoljne. Iako će temperature zraka u unutrašnjosti zemlje biti nešto niže nego prethodnih dana, uz nestabilnu atmosferu i pojačanu vlagu u zraku, mnogi će se meteoropati i kronični bolesnici žaliti na umor i otežanu sposobnost obavljanja svakodnevnih obaveza. Na Jadranu će biti vruće pa se i dalje savjetuje izbjegavanje većih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Svima se savjetuje uzimanje lagane prehrane i dovoljne količine tekućine, a kroničnim bolesnicima redovito uzimanje terapije.

sjever.hr/dhmz 12.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.