Now Reading:
I u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima
Full Article 1 minutes read

I u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Gradu Lepoglavi odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradska izaslanstva, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježjima poginulim braniteljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

-Prisjećamo se dana kada su 7. i 4. gardijska brigada oslobodile Knin i kada se nad njim zavijorio hrvatski barjak. Sjećajući se tog povijesnog dana od prije 25 godina upućujemo zahvale, što je potrebno činiti uvijek, svima onima koji su dali svoje živote da bismo mi danas baštinili slobodnu Hrvatsku. Zahvalni smo i svim ostalim braniteljima koji su živi spomenik hrvatske pobjede. Zahvalni smo i herojima iz našeg grada koji su svojom žrtvom, patriotizmom i hrabrošću utkali njegovo ime na slavne stranice hrvatske povijesti – Dragutinu Naglašu, Josipu Štefancu, Marku Ledinščaku, Stjepanu Križancu, Marijanu Matišiću, Dragutinu Godiniću, Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru, Vladi Škalcu, Slavku Kosu, Vinku Andrijaniću i Stjepanu Vusiću – istaknuo je u prigodnom obraćanju prilikom polaganja vijenca kod spomen obilježja na groblju u Lepoglavi zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

www.sjever.hr

05.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.