Now Reading:
NAPUSTIO NAS JOŠ JEDAN GLAZBENI VELIKAN Preminuo Rajko Dujmić
Full Article 2 minutes read

NAPUSTIO NAS JOŠ JEDAN GLAZBENI VELIKAN Preminuo Rajko Dujmić

Od posljedica prometne nesreće preminuo je Rajko Dujmić (65), doznaje Jutarnji list od izvora bliskih obitelji.

Podsjetimo, Rajko je zadobio opasne ozljede kada je prošlog tjedna u stravičnoj nesreći u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad svojim VW Tiguanom i sletio u provaliju.

Zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika po izlazu iz oštrog lijevog zavoja koji se penje uzbrdo na tom dijelu kolnika, potom pokupio kameni zidić i šljivu da bi se zaustavio oko pet metara ispod razine ceste, odnosno desetak metara nad provalijom. Od pada ga je zadržalo granje, piše Jutarnji.
Nakon prometne nesreće u kojoj mu je teško ozlijeđena glava Dujmić je bio u komi, priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku.

Skladatelj, aranžer i producent Rajko Dujmić rođen je 7. kolovoza 1954. godine u Zagrebu, gdje je stekao i svoje glazbeno obrazovanje. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski, smjer violina, nakon čega je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji.

Glazbenu je karijeru započeo kao klavijaturist u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli i Klani Zlatni akordi, a svoju prvu autorsku pjesmu ‘Smij se’, koji je napisao sa samo 13 godina, izveo na ljubljanskom Boom festivalu, objavio je tportal.
Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim fosilima, a njegovim dolaskom 1978. godine grupa je uz sjajnog klavijaturistu dobila i izvanrednog skladatelja. Prva pjesma napisana za Fosile je ‘Sanjaj me’, a Dujmiću nije dugo trebalo da se dokaže kao vrsni skladatelj koji je zahvaljujući svom plodnom skladateljskom radu postao jedan od najboljih autora hrvatske glazbene scene.

U svojoj bogatoj karijeri napisao je više od 1800 djela, a na većini pjesama se, osim kao autor glazbe, pojavio i kao aranžer ili producent.

foto: FB- N. Prša

www.sjever.hr/jutarnji.hr

04.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.