Now Reading:
Gdje će predsjednik i premijer na odmor, a gdje međimurski ministar?
Full Article 2 minutes read

Gdje će predsjednik i premijer na odmor, a gdje međimurski ministar?

Održana je posljednja sjednica Vlade prije dvotjedne pauze, Sabor od petka ne zasjeda nakon donošenja Zakona o obnovi Zagreba i okolice poslije potresa, a nakon proslave 25. godišnjice Oluje u Kninu 5. kolovoza, premijer i članovi Vlade, predsjednik Republike i predsjednik Sabora idu na odmor, piše Jutarnji.hr.

Većina članova Vlade i predsjednik Republike Zoran Milanović odmarat će se u Dalmaciji, na Hvaru, dok će premijer Andrej Plenković i ovo ljeto s obitelji provesti dva tjedna u vili Costabella pokraj Rijeke.

Riječ je o objektu koji nije definiran kao državna rezidencija, već njome upravlja Ministarstvo unutarnjih poslova. Oduvijek je bila najpoželjnija lokacija za odmor visokih dužnosnika.

Kada je riječ o članovima Vlade, većina njih odmor će provesti u Dalmaciji, tek rijetki ostaju na kontinentu, a osim premijera, nekolicina njih će i na Kvarner. Svi će se, poručuju iz Vlade, odmarati u Hrvatskoj i svi će sami podmirivati svoje troškove.

Nakon Dana pobjede, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat ide na najmanje tjedan dana na otok Šoltu, dok će Vili Beroš, ministar zdravstva, ako mu to obveze dozvole zbog borbe s koronavirusom, provesti nekoliko dana u rodnoj Jelsi, na otoku Hvaru. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je ujedno i šef Nacionalnog stožera, još ne zna hoće li i kada uspjeti “ukrasti” nekoliko dana odmora zbog krize, a ako bude, kao i svake godine, bit će to na otoku Pagu, u obiteljskoj kući u vlasništvu supruge.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, već tradicionalno, odmor će provesti s obitelji u Malinskoj, na otoku Krku, i to od 9. kolovoza, nakon Sinjske alke.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

sjever.hr / jutarnji.hr

03.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.