Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Uključite se u RIDE&BIKE ponudu
Full Article 3 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Uključite se u RIDE&BIKE ponudu

Zagorska razvojna agencija u suradnji s Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije provodi projekt Interpretacija prirodne i kulturne baštine za aktivan odmor (akronim: RIDE&BIKE II) na području Krapinsko-zagorske županije. Projekt je sufinanciran sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u okviru programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

Jedna od ključnih aktivnosti projekta bila je definiranje RIDE&BIKE standarda odnosno seta uvjeta (fizičkih sadržaja i usluga) koje ciljne skupine objekata (ugostiteljskih i smještajnih te atrakcija) moraju zadovoljiti u kontekstu profiliranja prekograničnog područja za konjičko, odnosno biciklističko tržište turističke potražnje. Osim popisa sadržaja i usluga koje standardizirani objekti trebaju pružiti ciljnom tržištu, standardima su obuhvaćeni i baštinsko-interpretativni sadržaji, kao integralni dio ponude konjičkog i biciklističkog turizma.

Pravilnikom RIDE&BIKE definirani su standardi konjičkog i biciklističkog turizma za:

    • ugostiteljske objekte za smještaj,  
    • ugostiteljske objekte prehrane i točenja pića,
    • ustanove, objekte i institucije zaštite prirodne baštine,
    • ustanove, objekte i institucije (zaštite) kulturne baštine, te
    • ostale objekte, koji pružaju specifične usluge u turizmu, a namijenjeni su kraćem zadržavanju turista.

Standardizacija konjičkog turizma predviđa tri razine usluge – od najosnovnijeg proizvoda, baziranog na jednostavnoj nadogradnji na postojeće usluge objekta (RIDE FRIENDLY), preko kompleksnijeg proizvoda, kojim su adresirane i specifičnosti konjičkog turizma (RIDE PROFESSIONAL), do potpune orijentacije na ciljno tržište ponudom profiliranog proizvoda (RIDE SPECIALIST). Razina najviše specijalizacije prvenstveno uključuje subjekte koji se primarno bave konjima i konjičkim sportom, a u sklopu te djelatnosti paralelno nude i ugostiteljske usluge smještaja.

Bike standardi propisani su za ugostiteljske objekte smještaja, i za skupine objekata koji poslužuju hranu i pića, te ustanove, objekte i institucije prirodne i kulturne baštine, kao i skupinu nositelja specifične ponude, koji vežu kratkotrajne posjetitelje. Za ugostiteljske objekte smještaja propisane su tri razine moguće bike standardizacije (FRIENDLYPROFESSIONAL I SPECIALIST), dok je za ostale navedene skupine predstavnika ponude predviđena isključivo BIKE FRIENDLY razina standardizacije, sukladno njihovom karakterističnom djelovanju, odnosno značaju za biciklističke turiste.

Stoga Vas ovim putem pozivamo sve zainteresirane turističke i/ili ugostiteljske objekte s područja Krapinsko-zagorske žuapnije da se uključe u proces standardizacije te tako postanu dio RIDE&BIKE destinacije i turističke ponude za bicikliste i/ili jahače.

Proces je u potpunosti BESPLATAN, a svi objekti koji zadovolje uvjete određene razine dobit će tablu s oznakom standarda te će kao RIDE i/ili BIKE FRIENDLY objekt biti istaknuti na web stranicama zagorjebike.com.hr i/ili zagorjeride.com.hr te rideandbike.eu.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje i uključivanje u RIDE&BIKE ponudu, prva faza standardizacije i obilježavanja projekata traje do kraja kolovoza 2020. godine te Vas pozivamo da se javite na e-mail: tanja@zara.hr najkasnije do 04. kolovoza 2020. godine za sve dodatne informacije i upute.

www.sjever.hr/zara.hr 02.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.