Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i vruće, ali nestabilno – stiže i novo nevrijeme
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i vruće, ali nestabilno – stiže i novo nevrijeme

Kao i na Jadranu, u unutrašnjosti će ovih dana prevladavati sunčano i vruće, ali će biti nestabilno, stoga možemo računati na pljuskove, a nije isključena ni mogućnost nevremena, posebice u petak

Hrvatska danas

U većini krajeva i dalje sunčano i vruće, najavljuju iz DHMZ-a. U zapadnim krajevima unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka može biti pokojeg pljuska, osobito u gorju. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu ujutro bura, a potom duž obale umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna između 31 i 36 °C.

Izgledi vremena

Pretežno sunčano, vruće i sparno. U unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno će biti pljuskova i grmljavine koji ponegdje mogu biti i izraženiji, osobito u petak. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni prema otvorenom moru sjeverozapadni.

Bioprognoza za četvrtak

Opasnost od toplinskog vala će u unutrašnjosti Hrvatske biti umjerena, a na Jadranu velika. Moguća je nesanica, osjećaj iscrpljenosti, nervoza i loše raspoloženje kod mnogih ljudi, a veće tegobe osobito kod bolesnika od krvožilnih i srčanih bolesti i astmatičara. Preporuča se uzimanje dovoljno tekućine, lagana hrana, izbjegavanje većih napora i izlazaka u razdoblju od 10 do 17 sati, zaštita od UV zračenja i učestalije odmaranje. Radnicima koji rade na otvorenom se preporuča dulji dnevni odmor ili rad organiziran samo u manje toplim dijelovima dana.

ak/sjever.hr/DHMZ

30.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.